Маски-обвивки: 2 естествени съставки за борба с целулита

Колко е хубаво да се изтегнеш на дивана по време на процедурата за отслабване, да се отпуснеш и да подремнеш, знаейки, че процесът на изгаряне на мазнини е в разгара си. Особено ефективно е да направите маска-обвивка с мед и черен пипер.

Козметичните салони се надпреварват помежду си, за да предложат разнообразни лосиони и лекарства за намаляване на теглото, обем и антицелулитни обвивки, които са базирани на лечебните и затоплящи компоненти на лютата чушка и меда.

Всичко гениално обаче е просто и лесно можете да повторите всяка рецепта за опаковане у дома.

Като начало помислете как сами да си приготвите чудодейно лекарство.

Топли обвивки – рецепти срещу целулит

Има много рецепти, описващи съставите, с които можете да увиете с червен пипер и мед. Следните методи на готвене са най-ефективни и популярни.

Рецепта първа

Медената обвивка с червен пипер се извършва със следния състав – сто грама мед се смесва с 30-40 грама смлян червен пипер. Първо трябва да се разтопи медът.

Обвивката ще помогне за овлажняване на кожата, а компонентите, включени в състава, влияят дълбоко върху мастния слой, разделяйки неговите молекули.

Рецепта втора

Този вид обвивка с мед и пипер се смята за скраб за кожата и отлично средство за борба с излишните мазнини и целулита, защото съдържа абразивни частици от смляно кафе.

Сто грама сухо смляно кафе се комбинира с мед, докато се получи вискозна маса, леко разредена с вряща вода, за да е удобно за нанасяне. В края добавете 5-10 грама червен пипер.

Рецепта трета

Ако маската съдържа мед и черен пипер , увиването може да се направи с добавяне на зехтин към сместа. Обвивката е супер за подхранване на изтощена кожа, склонна към лющене.

Към състава могат да се добавят и ароматни добавки, които влияят на апетита, нервната система и др .

Вижте и: Антицелулитна диета: Красиви крака без целулит

Как се прави обвивка на тялото?

Медената обвивка с черен пипер се прави най-добре, когато имате достатъчно свободно време – поне час и половина – два.

Ще е необходимо известно време за приготвянето, нанасянето и изплакването. Всяка маска за отслабване трябва да се държи върху тялото около половин час.

Добре е да провеждате процедурите поне два пъти седмично, след което след месец и половина можете да усетите резултатите  – идеално гладка кожа, намаляване на обема на проблемните зони и загуба на тегло.

Общи правила

Обикновено съставът се нанася върху вътрешната повърхност на краката, по-близо до основата, върху стомаха (ако няма гинекологични противопоказания), върху задните части, вътрешните части на ръцете, по-близо до раменете.

Ако процедурата се извършва у дома, тогава върху нанесения състав трябва да се навие хранителен филм, увит отгоре с кърпа. И можете да легнете на дивана за половин час.

Ако усещането за парене е твърде силно, обвивката трябва да се измие веднага. Вземете топъл душ и след изплакване нанесете антицелулитен крем.

Ако процедурите се извършват на корема или бедрата, тогава първите петнадесет минути след увиването препоръчват активни упражнения – бягане, танци. След това можете да полегнете още четвърт час.

Противопоказания

Процедурите са забранени за бременни жени, пациенти със заболявания или увреждане на кожата.

С повишено внимание използвайте обвивките по време на менструация, както и ако страдате от разширени вени.

Последно
Не пропускай