Малки кулинарни трикове в полза на жените

Жените, които търсят изява на кулинарната сцена трябва да владеят някои трикове, с чиято помощ да стигнат до мъжкото сърце. Ето защо, ние ви предоставяме няколко малки тайни, за да се представите добре в кухнята и да сготвите вкусна и здравословна храна на любимия си.

  • В случай, че сте решили да приготвите варени картофи, то използвайте добре затворена тенджера, варете на слаб огън на пара или с малко количество вода. Ако искате да обелите по-лесно пресните картофи може да ги потопите за десет минути в подсолена вода.
  • Ако желаете да задушите пресните зеленчуци, добавете много малко вода, която цели да не изгубят вкуса си, а също и да не загорят. За да не изгубят минералните си вещества при измиването, зеленчуците трябва да се накиснат в подсолена вода. След това ги изплакнете на течаща вода и всичко ще е наред.
  • При положение, че сте решили да купите карфиол, то прекарайте ръката си по неговата повърхност. Ако карфиолът е стар, по ръката ви ще останат ситни бели трохи.
  • Когато искате да сготвите гъби, измийте ги под течаща вода и с помощта на четка за зъби. Избягвайте да ги накисвате, тъй като тази практика не е особено полезна и не дава желания ефект.
  • Освежете поовехтелите листни зеленчуци като ги натопите във вода с лимонов сок. Така те ще придобият по-добър външен вид и ще запазят хранителните си качества.
  • Всяка жена знае колко досадно е, когато картофите пръскат при пържене. Това може да се избегне като, преди да ги сложите в съда ги подсушите или ги оваляте в малко количество брашно. Сгорещете добре мазнината, която трябва да ги покрие напълно.
  • Ако в края на деня след работа нямате достатъчно време и ентусиазъм за да се развихрите в кухнята, може да заложите на уред за бавно готвене. Така вечерта ще разполагате с прясно приготвена гозба, от която цялото семейство ще си „оближе пръстите“.
  • Ако искате да спестите време при нарязване на магданоз, копър или зелен лук, не се колебайте да използвате ножица. Така процедурата става лесна, удобна и приятна.

Надяваме се нашите малки кулинарни трикове да ви бъдат от полза и да сготвите свежа и вкусна храна на човека до вас. В нашата рубрика ще продължим да публикуваме полезни кулинарни съвети, тъй че не пропускайте да се завърнете на страниците ни.

Последно
Не пропускай