Любимото място на Балканите за почивка на звездите

Свети Стефан е остров, който се намира в близост до най-големият туристически център в Черна Гора – Будва. През XV век островът е бил заселен за пръв път от група рибари, които го превръщат в живописно рибарско-селище. Така Свети Стефан много бързо става желано убежище на пиратите, които кръстосвали във водите на Адреатическо море.

Според легендите местните жители на островното селище са изградили крепостни стени, за да го предпазят от неприятелите. След време високопоставените държавници откриват, че това е едно невероятно кътче за почивка. Красотата и спокойствието на този специален остров привлича все повече богати туристи и инвеститори, които го превръщат в един от най-луксозните курорти на Балканите. Днес това е любимото място за почивка на редица световноизвестни звезди от шоубизнеса.

Божественият черногорски остров е посещаван от: София Лорен, Моника Вити, Карло Понти, Клаудия Шифър, Марлон Брандо, Силвестър Сталоун, Боби Фишер, Бен Афлек, Катрин Деньов, Пол Теру и мн. др. На Клаудия Шифър толкова много й харесва мястото, че без да се замисля, си е купила собствено жилище на острова. Наистина тесните каменни улички, спокойните плажове и тюкоазеното море, не оставят равнодушни нито политиците, нито филмовите звезди. На Свети Стефан се намират три църкви, които идеално се вписват в автентичният стил на острова.

Островът е посещаван също и от Вили Бранд, Хелмут Кол и Силвио Берлускони.

Сред гостите на черногорската перла е и кралицата Елизабет Втора.

Не пропускай: Очарователният Одрин

Сръбският тенисист Новак Джокович и половинката му Йелена Ристич миналото лято се венчаха в църквата „Свети Архидяко Стефан“ на пленителният остров. Сватбената церемония е била в тесен семеен кръг без да бъдат допуснати фоторепортерите в църквата. Единствено британското списание „Хелоу“ е допуснато да отрази събитието, като затова е заплатило 500 000 евро, които Джокович дари за хуманитарни цели.
Погледнат отстрани Свети Стефан изглежда като малък остров, осеян с купчина автентични средиземноморки къщи, оградени от крепостна стена. Пред всяка къщичка има басейн с божествена градина с малки маслинови дръвчета. Всъщност малките къщички са големи луксозни апартаменти, в които една една нощувка струва от 950 до 4000 евро.

Световните звезди обичат да почиват на Свети Стефан, защото входа на острова е ограничен. Те могат да се наслаждават изцяло на почивката без да бъдат притеснявани от любознателните журналисти. Точно това им осигурява желаната анонимност и повече интимност.

Снимка: Ladybook.bg

Последно
Не пропускай