Любимият ми плат

Когато става въпрос за модата жените са късметлийки, защото имат пълната свобода да избират различни цветове, комбинации и материи, от които са изработени дрехите.

Всяка жена има любим цвят и предпочитана материя, в която се чувства приятно и комфортно.

Ето какво споделиха няколко приятелки на сайта ни за любимия им плат и техния стил на обличане.

Памук

Обичам да нося дрехи, които са изработени от памук. Особено внимавам, когато си купувам бельо. Първото нещо, което правя е да погледна етикета на дрехата, за да проверя състава на материала. Моите приятелки и познати са много изненадани как си намирам дрехи от 100 % памук. Памучен плат

Мога да ви дам и един съвет.

Ако дрехата не е изработена от качествен памук, след второто или трето изпиране ще промени цвета, повърхността и ще стане на малки топчета. Имам много такива дрехи, които за нищо не стават. Но от опит разбрах, че качествените памучни дрехи и памучното спално бельо са малко по-скъпи. Дрехите, които са изработени от органичен памук са препоръчителни за хора, които имат алергична кожа. (Полина)

Деним

Повече от половината дрехи в гардероба ми са от дънков плат. Ако знаете да съчетавате добре дрехите си, може да изглеждате с едни и същи дънки по различен начин. От една страна дънките се водят като ежедневна спорта дреха, а от друга страна са доста елегантни и стилни. Дънков плат

Освен това, те не излизат от мода нито през зимния, нито през летния сезон. Дори когато комбинирате различни цветове дънков плат (като на пример дънки с дънков елек, или дънкова пола с дънкова риза), ще изглеждате уникално. (Ваня)

Кожа

В гардероба ми присъстват много вещи от кожа. Кожени якета, палта, панталони, клинове, колани, чанти са задължителна част от рокаджийския ми стил. В интерес на истината и момичетата, които не слушат такава музика изглеждат доста добре облечени в кожени дрехи. (Цветелина)

Лен

Ленът е естествен материал, който трудно се замърсява и много бързо изсъхва, за това лена е любимият плат, когато става въпрос за летни дрехи. Преди да облечете ленената дреха, трябва да хубаво да я изгладите. Обичам цветните панталони от лен , защото са много леки и удобни. (Десислава)

Сатен

Имам няколко ризи от сатен, които нося на работа и когато излизам с приятели. А роклите от сатен са на първо място на списъка с любими дреми. Мисля, че сатенените дрехи подчертават добре съвършената женска фигура.

Преди няколко дни на една витрина видях изложени черни сатенени обувки и направо се влюбих в тях. (Михаела)

Пухена материя

Напоследък забелязвам, че пухените неща са много модерни. Но, аз не обичам да следя модните тенденции, за мен пухеното яке от майка ми си остава любимата зимна дреха. Много съм щастлива, че успях да си намеря и такава шапка ушанка и шал. Моите приятели знаят, че обичам пухените неща и често ми подаряват аксесоари и дрехи с естествен пух. Също така много ми харесват плетените дрехи.

Обичам да експериментирам и да комбинирам дрехите. (Мила)

Дантела

За мен дантелата е най-приятния и най-красивия плат. Скоро трябва да организираме сватбеното ни тържество и освен булчинската рокля, която ще бъде изцяло дантелена, мисля и тоалетите на шаферките да бъдат изработени от подобен плат. Бих искала да поканя всички дами в дантелени рокли, само трябва да измислим дрес код за по-силния пол. Мечтаем за дантелена сватба на открито. (Радостина)

Помислете от какъв плат са изработени дрехите, в които се чувствате най-удобно.

Очакваме вашите полезни съвети за различните платове.

Последно
Не пропускай