Лимонада с куркума: Мощно лечебно средство срещу депресия и засилване на имунната система

Депресията е едно от разстройствата на емоционалното здраве, които засягат най-много мъже и жени от всички възрасти.

Според данни, публикувани от Световната здравна организация (СЗО), се изчислява, че повече от 350 милиона души имат или са имали депресивни периоди. Основният симптом е състояние на дълбока тъга, но депресията засяга и физиката, причинявайки умора и отслабвайки имунната ни система.

Може да подобрите състоянието си с най-мощното лекарство – лимонада с куркума. Известно е, че ефектите на куркумина са подобни на антидепресантите, които се продават в аптеките. С тази лимонада ще допълните лечението и ще подобрите настроението си.

Лимонада с куркума за борба с депресията

Комбинацията от топла вода с лимон и куркума е изключително лечебна.

Ползите от лимоновата вода

Популярната комбинация от топла вода с лимон се използва за множество медицински цели както за лечение, така и за превенция.

Напитката е отличен съюзник на имунната система на организма, идеална за превенция на вирусни заболявания и други видове разстройства.

Също така е доказано, че лимонадата с куркума балансира pH на кръвта и намалява вероятността от заболяване поради прекомерна киселинност.

Редовната консумация осигурява на тялото енергия и повишава физическата и умствена работоспособност през целия ден.

Високото му съдържание на антиоксиданти и противовъзпалителни съединения допълва качествата на куркумата при лечение на депресия. Това е така, защото стимулира сегрегацията на серотонин и ендорфин, известни като хормоните на благополучието и щастието.

Куркума и джинджифил

Куркумата е вид, богат на антиоксидантни съединения, които могат да спрат окислителното увреждане, причинено от свободните радикали върху клетките, предотвратявайки рака и преждевременното стареене.

Неговата полза за това психично заболяване се дължи на действието на куркумин, противовъзпалителна активност, която стимулира неврогенезата в мозъка, чиито ниски нива са свързани с по-голяма склонност към депресия.

Ефектът на кркумина е сходен този, на популярният антидепресант „Прозак“ и други подобни, като се твърди дори, че е по-ефективен и не причинява отрицателни странични ефекти.

Как да си направим лимонада с куркума?

За да направите лимонада с куркума, имате нужда само от някои основни съставки.

Тя се препоръчва и за хора, страдащи от артрит, задържане на течности и други заболявания, свързани с възпаление.

Съставки:

-4 чаши топла вода (800 мл)

-2 супени лъжици куркума на прах (20 г)

-4 супени лъжици мед (100гр)

-1 лимон

-1 портокал (по избор)

Начин на приготвяне:

Изстискайте лимоновия сок и го разредете в буркан с четири чаши топла вода.

Добавете сока от един или два портокала, ако желаете.

След това прибавете две супени лъжици куркума на прах и меда.

Разбъркайте всичко за няколко минути, докато се разтвори.

Как да консумираме лимонада с куркума?

Ако вече се борите с депресията, пийте по една чаша на празен стомах  – два или три пъти на ден. Лечението е ежедневно до облекчаване на симптомите.

Последно
Не пропускай