Лакът за нокти удължава живота на старите аксесоари

Знаете ли, че лакът за нокти може да удължи живота на бижутата, чорапогащите и обувките и освен това ще ви ви спести много нерви в неочаквани ситуации.

Лакът за нокти има много практични приложения.

1. Дайте нов блясък на старите бижута. Безцветният лак възвръща променения блясък на старите бижута и придава нов вид на накита.

С обикновена четка за лакиране нанесете внимателно един пласт безцветен лак върху металната или дървената повърхност на бижуто. Хората с алергична кожа може да покрият бижуто с прозрачен лак за нокти на местата, където се докосва до кожата.

2. Променете цвета на бижутата си с цветен лак за нокти. Сложете стара кърпа и боядисайте изкуствените бижута. С цветните лакове може и да рисувате върху боядисаното бижу.

3. С лак за нокти може да оцветите аксесоарите за коса.

4. За да спрете някоя коварна бримка на чорапогащника в дамската чанта винаги трябва да имате мини бутилка с безцветен лак за нокти. Това ще ви помогне да спасите скъсания чорапогащник, когато нямате време да го смените. Този трик може да използвате, за да скриете дупчица на любимата дреха. Върху чорапогащника или дрехата сложете малка капчица лак и изчакайте да изсъхне.

5. С цветен лак за нокти може да оцветите ключовете от ключодържателя, за да ги разпознавате по-лесно. Оцветете горната част на всеки ключ с различен цвят и запомнете кой цвят за къде е.

6. С безцветен лак ще прокарате конеца през ухото на иглата. Натопете с безцветен лак края на конеца и изчакайте нишката да се втвърди и лесно ще я пъхнете през ухото на иглата.

7. С безцветен лак за нокти може да затворите пощенски плик. Ако мразите затварянето на пощенските пликове с облизване, сложете малко лак на долната страна на капака и така ще затворите хубаво хартиения плик.

8. В декоративна кутия подредете лаковете, гланцовете и други козметични неща с подобна форма. Върху всяка една бутилка отгоре сложете точица, която да съответства на цвета в нея. Съхранявайте лаковете в изправено положение на хладно и сухо място.

9. Използвайте лак за нокти, за да добавите цвят на подметката на обувката. Направете го с стара пухкава четка, като нанесете два пласта от цветния лак.

10. Покрийте драскотината на цветните обувки или ботуши. Много трудно ще намерите боя за цветни обувки, така че опитайте се да намерите лак за нокти, който съвпада с цвета на обувките. Не разчитайте на сравнението цвета на лака в бутилката с цвета на обувката. Тествайте първо върху ноктите си, а след това намажете неравната драскотина на обувката.

Последно
Не пропускай