Сложи ред и дисциплина в чантата

Не знам как успявам, но независимо от това дали съм с малка чанта или огромна торба, тя е максимално пълна и едва я закопчавам. А вътре е пълна лудница или образно казано, всичко е с краката нагоре.

Шал, колан, невалидни кредитни карти, касови бележки, един счупен чадър, крем за ръце, лепилото за изкуствени нокти, парфюм, химикалки, брошурки, напипах всички тези неща докато измъкна портмонето и телефона от дамската чанта.

Нека да бъдем честни – липсва организация.

Как да подредим чантата?

Чантата ми има нужда от въвеждане на ред и диспиплина.

Кои от горепосочените вещи са от първа необходимост?

На колко от тези неща мястото им e в кошчето за боклук?

Днес реших да сложа ред и дисциплина в дамската чанта. Време е да подредя нещата в нея и да стана по-оранизирана жена. Първо ще започна от малките неща и ще разкарам излишните харийки от портмонето си. Ще изкарам всички принадлежности навън.

Почиствам с подходящ препарат вътрешната и външната повърхност на портмонето. Невалидните кредитни карти, подаръчните картички, касовите бележки, визитките от заведенията и куп листчета, които само заемат място в портфейла, отиват в боклука.

Няма нужда и от визитката на зъболекаря ми, след като му имам номера в телефонния указател. След това върщам необходимите неща в портмонето (пари, лични документи, актуални кредитни карти, нужните визитки и талисман за късмет) и портмонето е подредено.

Сега ще махна всички вещи от чантата, за да я изчистя. Задължително трябва да събера всички козметични принадлежности в несесера за гримове. Мисля, че всичко е разхвърляно, защото гримовете не са подредени. Имам хубав прозрачен несесер, в който да пакетирам необходимите гримове.

Моята чанта има основна твърда преграда, две допълнителни разпределения и външни джобчета с ципове. В чантата с разпределения лесно и бъзро се въвежда ред.

Примерно в едната половина слагам вещите от първа необходимост: портмонето, документите и ключовете, а на другата страна остава несесера с гримове, бележника и химикалките. Ще използвам джобчето, предназначено за телефон, за да сложа в него смартфона. А за голяма ми чанта, която няма разпределения ще купя огранайзер за подреждане, с който ще сложа ред и дисциплина в нея.

Вече ще спазвам две нови правила. Само ако времето е дъждовно, ще взема чадър, ако е студено, ще сложа шал, ако не се чувствам добре – необходимите медикаменти. Няма смисъл тези вещи постоянно да бъдат в чантата. Ще подреждам чантата веднъж седмично, а не един път в годината, защото си заслужава.

След като подредих добре необходимите аксесоари и изхвърлих ненужните вещи от чантите си, осъзнах колко практична, удобна и приложима е всяка една от тях.

Вместо постоянно да търсиш телефона или ключа и да закъсняваш за срещите си, сложи ред и дисциплина в чантата си и бъди пример за винаги практична, точна и подредена дама.

Последно
Не пропускай