Колоритен маникюр с триъгълен акцент

В тази публикация ще ви покажем как да направите колоритен дизайн на вашите нокти с помощта на самозалепящи се ленти за маникюр. Както всеки маникюр и този арт-дизайн изисква добре оформени нокти.

Преди да започнете с процеса на нанасяне на цветните лакове, трябва да приготвите няколко тънки лентички, 3-4 лака с матови цветове и ножици. За да „изобретите“ триъгълния акцент върху ноктите, трябва да имате сръчна ръка, малко повече вдъхновение и търпение.

Всъщност колоритният маникюр с триъгълен акцент е идеален за дамите, които нямат умения за рисуване, а обичат ноктите с декоративни мотиви.

  1. Започвате с нанасяне на основния цвят, който трябва да бъде снежно бял.
  2. Изчаквате да изсъхне добре белия лак и поставяте две ленти V-образно до върха на нокътната плочка. ( Кръстосайте две ленти, така че на върха на нокътя да се получи триъгълна форма.)
  3. Запълнете триъгълната форма с избрания цвят с жълт лак и веднага отстранете двете ленти. Оставете лака да изсъхне 10 минути.
  4. По средата на жълтия триъгълник сложете една лентичка, която го разделя на две еднакви части(триъгълници).
  5. Единият триъгълник остава жълт, а другия оцветете с оранжев лак. Отново оставете няколко минути лака да изсъхне.
  6. В основата на големия триъгълник кръстосайте още две лентички, с цел да получите триъгълна форма.
  7. Запълвате V-образното пространство с черен или тъмно син лак и веднага отстранявате двете ленти. Триъгълният акцент е налице. Нанесете един пласт топ лак за блясък.

По същият начин направете триъгълни форми на всички нокти. Маникюрът с триъгълен акцент може да бъде направен както на къси така и на дълги нокти. А за изборът на цветови комбинации се доверете на вашето богато въображение.

Последно
Не пропускай