Съживете косата с кокосово масло

Третирането на косата с горещ въздух при сушене, използването на различни козметични продукти и външните влияния отслабват вътрешната структура на косъма и водят до увреждане на косата. Дори подстригването и премахването на сухите краища не могат да възстановят изтощената и накъсана коса.

Има обаче няколко процедури, с които бихме помогнали на косата си да изглежда свежа, плътна и жива. На първо място в списъка с домашни идеи за третиране на изтощената коса е кокосовото масло.

Маска за коса с кокосово масло

Кокосовото масло е най-голямото откритие за осигуряване на здравина и желания блясък на косата. Простата молекулна структура му позволява да попива много лесно в кожата на главата и да възстановява увредената коса.

Голяма част от козметичните продукти за грижа на кожата и косата съдържат кокосово масло. Благодарение на съдържащите се мастни киселини, кокосовото масло има свойството да подхранва сухата и да възстановява изтощената коса.

Този продукт се използва и за премахване на пърхот, срещу косопад и за стимулиране на растежа на косъма. Всъщност тайната на обемна, гъста и блестяща коса на индийките се крие в използването на кокосовото масло.

Ако искате да имате коса като на дамите от рекламите, не подминавайте и не подценявайте полезните съвети за кокосово масло. Необходимо е да набавите само една бутилка с кокосово масло от аптеките или биомагазините и да направите тази маска.

Как да си направим маска с кокосово масло вкъщи

На парна баня загрейте малко количество кокосово масло. Нанесете го по цялата дължина на косъма, и го втрийте в корените. За по-голям ефект може да оставите маската през нощта и на следващия ден да измиете косата с шампоан.

Ако нямате време да оставите маската да действа през нощта, достатъчно е да се нанесат няколко капки на самия гребен и да се разресва в косата. По този начин косата става много приятна и мека на допир, а аромата на кокос ще ви обгръща няколко дни.

От прекомерното излагане на слънчева светлина косата изсветлява. Направете няколко маски с кокосово масло и ще възвърнете естествения цвят на косата си.

Повтаряйте маската всяка седмица и ще получите невероятни резултати.

Последно
Не пропускай