Кои вещи затлачват енергията у дома и защо трябва да бъдат навременно изхвърлени

Не забравяйте да организирате навременна „ревизия“ вкъщи и да се отървете от всичко ненужно. Тези неща затлачват енергията.

Стари лекарства

Дори и да сте запазили някои от тях за „черни дни“, ако срокът на годност е изтекъл, те се превръщат в отрова. Нямате нужда от нея, затова редовно изхвърляйте старите блистери и шишенца.

Непотребни дрехи и обувки

Всичко, което е загубило външния си вид – което е разтегнато, мръсно, навито – изхвърлете го без съжаление. Не се притеснявайте за неща, които не ви подхождат или не са вече на мода. Те могат да бъдат продадени, подарени или изхвърлени – решете сами.

Не оставяйте дрехите с надежда за отслабване, по-добре е да отворите място за нови облекла. Обувките се нуждаят от също толкова честа ревизия, не изобщо съжалявайте за чифт обувки, които са неудобни.

Календари и компактдискове

Миналогодишните календари и дискове, стари касети с филми и музика – всички тези вещи са безполезен боклук. Изключение са виниловите плочи за ценители. Всичко останало безмилостно изхвърлете или дигитализирайте, ако е необходимо.

Един твърд диск ще побере цялата ви колекция от снимки, филми или музика.

Старо спално бельо

Време е да изхвърлите текстила, който е загубил цвета и външния си вид. Не мислете, че не е нужно, защото никой не вижда леглото, освен вас. Неудобното спално бельо силно влияе върху качеството на съня и нивото на комфорт.

Ненужни аксесоари

Една обеца, очила, които не са на мода, безполезни ластици и фиби, бижута, загубили естетичния си вид –  това всичко попада в категорията непотребни неща. Бижутата могат да бъдат разменени или подарени.

Натрошени чинии и всичко счупено

Чаши, чинии, купи – щом е счупено трябва да незабавно да бъде изпратено в кошчето. Това не е естетически приятно, опасно е и като цяло говори за лоши маниери.

Ако имате модерен асортимент от съдове, съхраняването на всякакви други боклуци е просто глупаво. По принцип всичко, което е счупено и не ремонтирано веднага, трябва да се изхвърли.

Празни опаковки, контейнери

Ревизирайте кухнята за предмети, които вече не са необходими. Буркани, бутилки, опаковки, контейнери без капаци – всички те заемат много пространството, а знаем, че то винаги е дефицит в кухнята.

Последно
Не пропускай