Картини с коне –  отлична идея за декорация на дома

Картини с коне или как може да раздвижим декора в апартамента си с тях?

– Обичате ли конете? Да?

Ние също!!!

Много хора искат да поставят картина с коне в жилището си, но не знаят някои основни моменти при реализирането на тази смела идея.

Картините с коне са актуална тенденция в интериорния дизайна в момента. Всеки може да декорира дома си с тези спиращи дъха животни! Може да бъде картина с черно-бели коне, коне в неутрални тонове или с абстрактни и класически художествени изображения.

Картините с коне могат да бъдат ръчно рисувани, репродукции на хартия или на платно.

Картина за стена - бял кон изправен на задни крака
Можете да купите тази картина с кон от Kartini.bg

Разбира се, че първите са доста по-скъпи, защото са уникати, но определено вторите са на достъпни цени и по джоба на всеки.

Картините с коне са прекрасен акцент за декорация на дома, като те са подходящи за хола, за спалнята, за офиса, а добре стоят и в детската стая.

Може да се сложат 2, 3, 4 картини като галерия или само една в по голям размер като фокус над камината, леглото или дивана за силен ефект.

Такива картини се вписват във всеки стил на дома: класически, модерен, винтидж, бохо…

Все пак, картините с коне са най-подходящи за хола.

Темата  с конете е класика, която от векове е използвана за добавяне на стил в големи зали и холни помещения. Но когато се избира и поставя такава картина, е твърде лесно да се мине линията на елегантния шик и да се стигне до изглед на конюшня. С няколко трика обаче може да запазите интериора стилен, ако си купите картина с изображения на коне.

Ето кои са те:

  • Цвят

Цветът на коня обикновено напомня земни тонове като кафяво, бяло, кремаво или черно. За да включите това в интериора, боядисайте цялата стена в тъмносиво, кремаво или наситено кафяво. Колкото по-тъмна е стената, толкова по-лек трябва да бъде декора на стената. Избягвайте да използвате тапети с тематика с конен спорт, това е твърде натрапчиво.

  • Баланс

Картина галопиращи конеЗапомнете – една картина  с коне винаги може да бъде красива, ако има баланс, за да се създаде стена със стил. Потърсете изображения, които са по-абстрактни или са само част от коня, като например глава на кон отблизо или картина на кон със седло с ярки цветове. Или изберете картини в черно или бяло. Триптих, който е единично изображение на коне или кон, разделено на три рамкирани картини, също е привлекателна опция. Съчетавайки класически изображения с модерен стил, се създава балансиран интериор в стаята.

  • Аксесоари

Само една картина с коне не винаги създава стилен декор и внушение. Да, може да се комбинират няколко картини с коне на стената, но помислете да добавите някои конни принадлежности  в самия хол.

Всичко, свързано с коня, ще бъде добра идея, но важно е да го свържете с останалата част от стаята. Например, ако имате сребро или метал от неръждаема стомана в стаята, добавете шпори или стремена, важното е  да пасват на останалата част от стаята.

  • Комбинация

След като са налице  всички елементи, време е да ги съберете заедно. За целта закачете картината с коне в центъра на стената и поставете от двете й страни стремена, така че всичко да изглежда като едно цяло.

Ако имате камина, то картината е над камината, а на перваза на камината сложете конски аксесоари.  Или може да поставите хоризонтален ред от малки картини с коне по стената над дивана и да монтирате аксесоари за езда над или под картината.

Важното е да  картината с коне да е централен елемент и аксесоарите към нея  да внесат повече стил.

Никога не е късно да освежите апартамента си по този начин – резултатът ще бъде направо фантастичен!

Последно
Не пропускай