Използване на тапети в дневната

Тапетите са чудесен, бърз и икономичен начин да придадете нов облик на всекидневната. Те са идеалното решение ако искате да освежите интериора без да правите ремонт и да влагате много средства. Поставят се и се свалят лесно, което е още едно огромно предимство. Освен това се предлагат в безкрайно разнообразие от цветове, изображения и текстури.

Как да използвате тапети в дневната?

На всички стени

Класическия вариант е да облицовате всички стени с тапети. Може да избирате между различни видове, в зависимост от бюджета и целта ви. Хартиените тапети са евтини и лесни за лепене и са най-икономичното решение. Съществуват и хартиени тапети с по-високо качество, т.нар. „дуплекс тапети“, те са двуслойни, релефни и по-плътни. Прикриват добре недостатъци по стената. Може да изберете още винилови или текстилни тапети. Първите са влагоустойчиви и лесно се почистват, а вторите имат ненадминат визуален ефект.

Създайте акцентна стена

Ако търсите оригинална визия за вашата дневна, декорирайте само едната стена с тапет. Това може да е стената зад телевизора, камината или дивана. Ако искате да отделите визуално трапезарията от зоната за почивка, поставете тапет на стената зад масата за хранене.

Използвайте фототапет

Фототапетите са модерни, стилни и създават неповторим интериор. Предлага се голямо многообразие от видове с различен ефект – релефни, триизмерни, гланцирани и т.н. С помощта на фототапет може да преобразите дневната бързо, лесно и изгодно. Най-подходящи за хола са изображения на животни, природни и морски пейзажи, цветя, абстрактни изображения. Не се колебайте да изберете и купите голям фототапет от GRANDecor.

Съчетание на два вида тапети

Ако класическия вариант за използване на тапети ви изглежда скучен и банален, то направете нещо различно – комбинирайте два вида тапети на отделните стени или дори на една и съща стена. На пръв поглед това може да ви изглежда трудно и странно, но ако изберете правилните модели може да постигнете наистина стилен и елегантен резултат.

Тапети на тавана

Облепянето на тавана с тапет е нетрадиционно и смело решение, което ще придаде уникален вид на вашата дневна. Най-подходящи за тавана са фототапетите. Изберете изображението внимателно като го съобразите с основните цветове в дневната, с нейната големина и изложението на прозорците. Тъмните и наситени цветове на тавана може да направят помещението мрачно, особено ако то е малко и не добре осветено.

Тапетът като произведение на изкуството

Чудесен начин да украсите дневната е да изберете стилен и интересен тапет и да го използвате вместо картина или постер. Може да го залепите директно на стената или да поставите в рамка за картина част от него. Още по-креативно решение е да си направите галерия от различни видове тапети в рамки за снимки. Може да използвате тапета и като фриз на различни места на стената.

Декорирайте мебелите

Искате да вдъхнете нов живот на старите мебели или аксесоари и да оползотворите остатъците от тапети от предишния ремонт? Чудесно! Облепете с тапети холната масичка, старата секция или някой ретро абажур и ще имате оригинално допълнение на към декора на дневната. Изберете мебели с опростена форма, без много извивки, за да се справите по-лесно със задачата.

Последно
Не пропускай