Кардинални модни престъпления

Колкото повече, толкова по-добре това правило не важи за бижутата.

Малък врат с блуза със затворена яка, ниски жени с ниски обувки и дълга рокля, лице с прекалено силен грим и искрящо зелен цвят сенки може да направи лицето като изсушен лист маруля – изброихме няколко от модните грешки, които не трябва да допускате.

Запазете чувството за стил и красота, носете дрехи и обувки с подходящ размер, не прекалявайте с бижутата, грима и ярките цветове. Тези правила на пръв поглед изглеждат много елементарни, но ако не ги спазвате може да се превърнат в кардинални модни престъпления.

Дрехи и обувки с неподходящ размер

Тесните дрехи вместо да подчертават хубавите извивки на женския силует, изпъкват недостатъците, които се опитвате да прикриете с тях. Същото правило важи и за широките дрехи.

Колкото една дреха е по-широка, толкова по-дебели и огромни ще изгледате в нея. А за номера на обувките да не говорим, ако не искате да ви оставят на половината път, преди да извадите парите от портмонето помислете хубаво – дали това е вашия размер, и ако това е така колко обувките са ви удобни.

Накичени с бижута като коледно дърво

Не слагайте всичките украшения, които имате в кутията за бижута. В противен случай ще заблестите като коледна елха.

Ако горната дреха е отворена или с по-дълбоко деколте сложете колие. В случаите, когато колието е дълго и с по-масивни елементи може да бъде поставено и върху ризата или блузата, но само когато акцента пада върху бижутата.

Тайната на избора на бижу се крие в поставянето на акцент. Ако искате да акцентирате на ръцете може да сложите повече гривни или един прекрасен пръстен.

Обиците подчертават хубавите черти на лицето и допълват прическата.

Колкото по-малко бижута, толкова по-добре.

Ярък дневен грим като за парти

Спазвайте правилата: през деня нежен грим, а вечерта по-тежък грим на лицето. Вечерта светлината е по-слаба и за това може да използвате по-силни нюанси грим.

Ако се появите на работа със силен вечерен грим не е изключено да чуете негативните коментари на колегите по ваш адрес или да си изпросите сами уволнение.

Хората навън също ще се стреснат от вашето гримирано лице и ще се обърнат на другата страна, нали това не ви е целта?

Всички цветове са модерни и хубави

Всички цветове са хубави, но не всички ви отиват. Много е важно да разберете кои цветове ви подхождат на тена на кожата и как да ги съчетаете.

Може би съм единствената жена, която не се възприема във лилави дрехи. Най-добрата ми приятелка обича много цвета на любовта, но не и отиват дрехи в червени нюанси.“ (Ваня)

От тези примери може да извлечете поуката, че не е модерно да се обличате в един и същ цвят, а да успеете да съчетаете два-три цвята, които отиват на тена на кожата.

Последно
Не пропускай