Какво се изисква от бъдещия служител без опит

Сигурно се чудите какво е това, което се изисква от един бъдещ служител или стажант, който няма трудов опит в CV-то. Отговорът зависи от позицията, за която кандидатствате.

Въпреки това, задължително трябва да притежавате поне три качества от изброените по-долу, ако искате да започнете работа.

Способност за адаптиране

Ако си  задвате въпроса, кое е най-важното качество, което трябва да притежавате въпреки факта, че ви липсва трудов опит, това е способността да се адаптирате към нова среда.

Работодателят на първото интервю се опитва да разбере дали кандидатът слуша това, което той говори и дали може да се адаптира между хората в компанията. Хората, които не изглеждат приятелски настроени не са желателни никъде, а за егоистите да не говорим.

Комуникативност

Способността за адаптиране и комуникативността вървят ръка за ръка. Хората, които обичат да говорят се забелязват отдалече. Общителните хора имат много приятели сред колегите. Вече на по-късен етап от работния процес ще стане ясно дали тези хора са наистина общителни и имат познания по всяка една тема или обичат да говорят празни приказки.

По-голяма е вероятността да бъде нает кандидат, които много говори отколкото човек, който предпочита да мълчи.

Предприемачески дух

Кандидатите за работа без опит трябва да притежават предприемачески дух. Специалистите по човешки ресурси са убедени, че тези кандидати ще отидат крачка напред, за да постигнат целите на компанията и да задоволят нуждите на клиентите.

Хората с предприемачески дух решават проблеми, които отборът не е успял да разпознае. Те не се отказват след първото препятствие.

Оригиналност

Не си мислете, че трябва да минат на интервю стотици кандидати и въпрос на късмет е да бъдете избрани точно за тази позиция. Интервюиращият може да не обръща внимание на всяка казана дума, но ако кажете нещо оригинално няма да останете незабелязани. Не се страхувайте да покажете своята уникалност.

Ако ви зададат въпрос от типа защо не сте работили и нямате опит може да отговорите, като обясните защо искате да успеете в живота.

Страст към живота и работата

Добрите служители не позволяват да бъдат ограничавани от други лица, политики и проблеми. Те успяват да покажат, че обичат работата и живота си, независимо какво се случва около тях.

Хората, които обичат живота и работата не се страхуват да следват правилата и да играят професионално.

Емоционална интелигентност

Емоционалната интелигентност е способност да разбираш собствените си чувства и нуждите на хората в твоя екип. Кандидатите, които успяват да покажат емоционалната си интелигентност още на първото интервю може да бъдат назначени веднага на работа. Същите най-добронамерно поемат поста на любимия колега.

Последно
Не пропускай