Какви са ползите от крушите и кой не трябва да ги яде

Крушата е изключително сладък плод, но за разлика от ябълките е напълно некалоричен. Съдържа много фибри, които спомагат за подобряване на храносмилателната система. Каква е ползата от круша и кой не трябва да я яде?

Круши – ползи за тялото

Тези плодове съдържат голямо количество фолиева киселина, която участва в регулирането на функцията на хемопоетичните органи и окислително-възстановителните процеси, има положителен ефект върху функционирането на черния дроб и червата, а също така поддържа имунната система.

Защо крушите са безценни за човешкото тяло?

Тези чудесни плодове съдържат витамини от група В, Е, С, К, D, Н, РР.

Също така, крушите са некалорични, а също така ускоряват метаболизма, което помага за отслабване.

В плодовете има много полезни минерали, по-специално бор, хлор, желязо, сяра, фосфор, магнезий, чай, калций, калий.

Поради голямото количество фибри, крушите помагат за понижаване на нивата на холестерола, което е важно при лечението на затлъстяване и диабет.

Тези плодове съдържат естествен антибиотик (арбутин) – следователно употребата им дори помага за намаляване на температурата.

Лекарите казват, че крушите са особено полезни за жените. Те помагат за спиране на процеса на стареене и участват в регенерацията на клетките.

Кой не трябва да яде круши?

Крушите са полезни за организма, но не всеки може да ги яде на воля. Добре е да се откажете да добавите този плод към вашата диета в следните случаи:

  • Ако имате гастрит, язва на стомаха или други заболявания на стомашно-чревния тракт.
  • По-възрастните хора е по-добре да откажат да ядат кисели плодове, тъй като те влошават нарушенията на нервната система.
  • Не яжте презрели круши, защото това ще доведе до лошо храносмилане.
  • Лекарите също предупреждават, че крушите не трябва да се консумират на празен стомах, тъй като голямото количество фибри може да повлияе неблагоприятно на чревната лигавица.
Последно
Не пропускай