Каква трябва да бъде четката на спиралата

При гримиранете на очите спиралата играе главна роля в самия процес, защото преобразява погледа.

А хубавият, спиращ дъха  поглед се дължи не само на качествената консистенция на спирала, а и на четката. С нейна помощ получавате дълги, извити и гъсти мигли.

И тук идва моментът , когато си задвате въпроса „Каква трябва да бъде четката на спиралата, за да постигна желания ефект?“.

Избирате спирала, гледате четката, защото четката трябва да разнесе спиралата равномерно по цялата дължина на миглите.

Не е от съществено значение това колко дълга или голяма е четката на спиралата. Много по-важно е четката да ви е удобна.

Последните няколко години различните марки създават спирала с четка с ергономична форма. Нестандартната и леко извита  форма на четката позволява да достигнете до косъмчетата в труднодостъпните зони.

Дизайнерите препоръчват ергономичната форма на спиралата, защото така много по-бързо и лесно ще напластите миглите си. Освен удобство, получавате естествени, добре извити и дълги мигли.

Когато купувате спирала проверете дали четката е достатъчно гъвкава. Може да намерите евтина спирала с добра четка (вижте тук).

Друг важен детайл от четката са косъмчетата. Колкото повече косъмчета, толкова по-добре. Косъмчетата трябва да бъдат меки и силни за да поемат и да задържат достатъчно количество гъста течност. Така с едно докосване косъмчетата получават необходимото количество спирала. Ако трябва да се върщате с четката 5-6 пъти косъмчетата ще се слепят. Така вместо плътни и обемни мигли, ще получите мигли на клечки. По принцип на опаковката на спиралата е обозначен точния брой на косъмчета. Може да звучи странно, но добрите четки са изработени с около 500 косъмчета. И съответно на това цената е приемлива.

Много жени почистват лицето си премахвайки и последната частица фон дьо тен, а оставят спиралата върху миглите. Една част от тези жени смятат, че спиралата трудно се премахва, а другата, че няма нужда от сваляне на спиралата. И на сутринта се събуждат с черни остатъци около лицето и отново напластяват миглите.

Спиралата се почиства много лесно с разгримирващ лосион за очи. Не пренабрегвайте тази важна стъпка, защото може да си  причините сериозни проблеми на очите, ако спиралата  не бъде почистена вечерта. Не напласявайте миглите, когато има остатъци от старата спирала, защото и добре извитата спирала няма да уплътни всяко косъмче.

Добре извитата четка обърща всяко косъмче на миглите и го превръща в плътно съвършенство.

Последно
Не пропускай