Как трябва да изглежда вашия фейсбук

Има фейсбук профили, в които собственикът е споделил цялата лична информация за себе си от ден, месец, година и място на раждане и местожителство, също така и целия процес на обучение и работа чак до роднинските връзки. Настоящата публикация има за цел да обясни как трябва да изглежда един добре подреден фейсбук профил.

Лична информация

Много често се злоупотребява с личните данни, които са публикувани във виртуалното пространство, така че не е необходимо вашите фeйсбук приятели да имат достъп до всички лични данни. Освен името на фирмата, където работите, в момента надолу излиза цял списък с имена на фирми.

Има и такива потребители, които са описали целия обучителен период на фейсбук профила си. Работодателите следят фейсбук профила ви така, което от една страна може да ви е от полза, а от друга страна да ви изиграе лоша шега. Може да публикувате името на фирмата, където работите, само ако използвате личния се профил за бизнес цели и трябва да осъществите контакт с интернет аудиторията.

Въпреки че интернет предоставя възможност за създаване на фен страница и други форми за бизнес комуникация във виртуалното пространство, в данни за контакт може да оставите празно поле, ако някой иска да разбере телефония ви номер или електронната ви поща ще ви изпрати съобщение.

Отворена връзка, сложни взаимоотношения, честото обвързване с различни партньори показва, че сте несериозна личност. Ако наистина сте такава личност вашите приятели със сигурност са добре информирани, така че няма нужда да трупате негативни точки и да разпространявате личните си отношения и в интернет пространството.

Собственото име и фамилия, изписани на латиница, са напълно достатъчни, за да ви представляват в социалните мрежи.

Публикации

Постоянно споделяне на статуси, снимки, видео и подобна информация показва, че няма какво да правите. В това число влизат и хората, които всеки ден теглят късмети, консултират се с компютърната ясновидката и изпращат заявки за игри.

Хората, които непрекъснато стоят пред компютъра и чакат коментарите и лайковете на другите се оприличават като дразнещи фейсбук потребители. Ако постоянното се тагване на снимки и обявявате къде сте дори когато си плащате сметките за ток, голяма е вероятността да бъдете изтрити от списъка на на приятели.

Освен, че харесвате всяка току-що появила се публикация във фейсбук, не пропускате да сложите лайк и на вашите снимки. След като сте споделили нещо то е ясно дали го харесвате или не го одобрявате, така че няма нужда от самореклама на вашето его.
Не се оплаквайте, фейсбук профила ви няма да ви помогне ако се оплаквате, така че вместо да публикувате негативни емоции свършете нещо полезно.

По-добре е да наблегнете на статуси, които изразяват личното ви мнение по обществено значими въпроси.

Приятели

Дългите списъци от приятели показват, че се нуждаете от внимание и уважение или в повече случаи търсите нещо повече от приятелство. Няма определена бройка колко приятели трябва да имате на фейсбук профила, но е хубаво да добавяте хора, които лично познавате. Другият вариант е да добавите експерти от вашата област или хора, които споделят същите интереси и да учите от тях.

Не забравяйте, че интернет е интерактивна медия. Основните функции на медиите са: навременно да информират, да образоват, да споделят различни гледни точки и да забавляват аудиторията. Възползвайте се от невероятните възможности, които новата медия ви предоставя.

Снимки

Снимките във фейсбук трябва да показват вашата естествена красота, а не да привличат вниманието с вашата голота. Отстрани изглеждат много неприлично и грозно пиянски снимки, голи или такива по бельо и снимки, в които човекът до вас е отрязан.

Не качвайте на профила си снимки с нецензурирано съдържание, дори и в случая, когато не сте част от фотографията. Във виртуалното пространство има много полезни съвети как да ограничите достъпа до вашите снимки и тагването на вашето лице на чужди снимки. Така че, освен вас самите, никой друг не може да ви изложи във фейсбук.

Последно
Не пропускай