Как се прави воден маникюр

След поредицата от маникюри, които ви показахме през последните няколко дни, настъпи моментът да ви представим един наистина оригинален начин за арт дизайн на ноктите. Декорирането на ноктите е изкуство, а водният маникюр е част от това изкуство, което може да направите сами у дома.

Тъй като с водният маникюр всички нокти са оцветени по различен начин, препоръчително e нокътните плочки да са еднакво оформени. Както знаем, водният маникюр е подходящ както за дълги, така и за къси нокти.

Единственото нещо, което се изисква от вас е да оформите добре ноктите си и да следвате стъпките на снимката.

Необходими материали: лак за основа, оранжев лак, син лак, жълт лак, чаша с вода, клечки за зъби, тиксо, лакочистител и памук.

Не забравяйте да подготвите подръка и уредите си за маникюр – аз ползвам такива, и са наистина добри. Ако вие нямата подходящи, изберете си оттук.

Първо залепете лентички тиксо около нокътната плочка, за да предпазите кожата от оцветяване. Сипете вода в пластмасов съд. Водата трябва да бъде чиста и със стайна температура.

Капнете една капка от жълтия лак и с помощта на клечка за зъби направете кръг. В средата на кръга сложете от синия лак и по същия начин направете още един кръг и със синия и с оранжевия лак. След като получите желаната шарка потопете пръста във водата. Шарката ще се залепи върху нокътя. С помощта на клечката за зъби оберете излишното количество лак. Оставете 3-4 минути шарката да изсъхне хубаво и след това почистете кожата около ноктите с напоено тампонче с лакочистител. Фиксирайте декорацията с един слой топ лак и водният маникюр е готов.

Поздравления за изящно декорираните нокти!

Последно
Не пропускай