Как да спасите счупения си нокът

Ноктите изглеждат прелестно с новия маникюр. И докато се възхищавате на прекрасния арт маникюр, ненадейно забелязвате, че един нокът е започнал да се чупи.

Счупването на нокът не е толкова болезнено, колкото е неприятно.

Един от начините да запазите маникюра си и да спасите нокътя е да нанесете няколко слоя прозрачен лак. Но за да удължите живота на маникюра поне няколко дни, ви предлагаме да изпробвате следния трик, който ще реши проблема със счупения нокът.

Ето как да спасите счупения си нокът:

  1. Необходими материали: едно пакетче чай (няма значение от какво е), лепило за нокти, безцветен лак за нокти, пинсета, ножица и пила за нокти.
  2. Измийте добре ръцете и почистете със спирт нокътната плочка.
  3. Отворете пакетчето от чай и изтръскайте съдържанието.
  4. Изрежете парче от пакетчето чай според големината и формата на нокътната плочка.
  5. Нанесете лепило върху цялата нокътна плочка и внимателно залепете изрязаната част от пакетчето. След като лепилото изсъхне изрежете стърчащите части и сложете още един слой лепило. Изчакайте няколко минутки, за да изсъхне добре лепилото.
  6. За да премахнете неравностите от лепилото, загладете с пила за полиране на нокти повърхността на нокътя. Полирайте нокътя леко, защото в противен случай може да махнете лепилото.
  7. Сложете безцветен лак, който ще покрие лепилото. Нанесете любимия лак върху вече укрепения нокът. След като лака изсъхне може да декорирате нокътя както останалите пръсти на ръцете.
Последно
Не пропускай