Как да изберете подходящ цвят лак

Със сигурност сте забелязали, че не всички цветове ви отиват. Tова се отнася и за цвета на маникюра. В този момент си задавате въпроса „Как тогава да избера подходящ цвят лак?“.

Следните пет съвета ще ви покажат как да намерите правилния нюанс за ноктите ви.

Как да избера правилния лак за нокти?

Изберете лак за нокти според тена на кожата

Ако имате светъл тен на кожата заложете на по-светлите или неутралните тонове. Ако имате тъмен или леко шоколадов тен на кожата оцветете ноктите си с по-наситен цвят.

Може да съчетаете дори два-три силни нюанса или да постигнете контрастен ефект, съчетавайки силни и нежни тонове. Това не означава, че на дамите със светла кожа не им отиват тъмни цветове, просто те трябва да лакират ноктите си с меки тонове. Освен неутралните цветове подходящи са и млечните лаковете със сияещ оттенък.

Съчетайте цвета на тоалета с цвета на ноктите

Много е важно да изберете лак за нокти, според цвета на тоалета. Не е задължително цвета на роклята да съвпада с цвета на ноктите. Просто двата цвята трябва да си пасват и да се допълват. Избор на лак за нокти

В случаите, когато облеклото е шарено и пъстро, заложете на неутралните лакове за нокти. И обратното, когато тоалета е изчистен може да си позволите декоративен арт маникюр.

Оцветете ноктите според модните трендове

Няма да сбъркате, ако избере цвят според последните модни трендове. Ако вече сте открили своя идеалния нюанс лак за нокти, изберете актуален цвят, който се доближава до вашия любим оттенък. Така ще станете част от модните превъплъщения.

А за дамите, които следят модата, новият маникюр ще бъде поредният моден експеримент.

Сезонът определя какъв нюанс да изберете

През лятото са модерни силните цветове, а през зимата топлите нюанси. През пролетта свежите тонове завладяват модния подиум, а през есента е актуален маникюра с жълти, медни и златисти оттенъци. Така, че ако се водите от сезона при избора на подходящ цвят лак никога няма да сбъркате.

И поводът има значение при избора на лак

Ако имате тържествен повод, направете специален арт маникюр със забележителна декорация. Когато става въпрос за работа или за ежедневен повод изберете по-обикновен маникюр.

Относно повода много е важна и дължината на ноктите. Средно дългите нокти са идеални и за ежедневен и за специален маникюр. Не ходете на работа с дълги, изкуствени и крещящо оцветени нокти, колкото и да ви харесват, защото не се вписват в обстановката.

Последно
Не пропускай