Как да си отмъстим на нарцисист: 3 начина да нараните егото му

Когато се разделите с нарцисист, се чувствате облекчени. Но все пак оставате с дълбоки рани. Как да се върнете към старото си „аз“?

Може би си мислите, че ще се почувствате по-добре, ако му отвърнете. Но ако този човек не е бил наранен от раздялата ви по никакъв начин, тогава отмъщението ви е малко вероятно да го нарани, поне в стандартен вариант.

Затова, след като се разделите с нарцисист, най-добре е да се дистанцирате от него колкото е възможно повече. В противен случай, приближавайки се отново до него – физически или чрез средства за комуникация, рискувате отново да попаднете под неговото влияние и манипулация.

6 знака, че всичко е наред със самочувствието ви

Също така, казват, че отмъщението е ястие, което се сервира най-добре студено. Тоест, първо трябва да дойдете на себе си и на трезва глава да решите, че искате да му дадете урок. И едва след това да пристъпите към изпълнението на плана:

Основното правило е никакъв контакт с него

За нарцисиста няма по-голямо наказание от това, когато няма на кого да влияе и кого да използва. Може би той продължава да мисли, че може да се възползва от вас, да ви се обади и да играе на чувствата ви. Покажете, че това не е така, прекъснете всякакъв контакт с него.

Изтрийте номера му, изтрийте го от социалните мрежи. Повярвайте, това ще го нарани, а и за вас ще бъде възможно най-безопасно, за да не попаднете отново в мрежата му.

Фокусирайте се върху себе си

Когато нарцисистът види, че вече не е център на вашата вселена и вашето внимание, той ще полудее. Така вие не само ще станете по-добри за себе си, но и ще му отмъстите.

Най-доброто отмъщение на някой, който ви е потиснал и е бил токсичен за вас, е да разцъфнете и да станете по-добри. Правете това, което винаги сте искали, а той не ви е позволявал. Това ще го ядоса!

Продължете напред

Да, по-лесно е да се каже, отколкото да се направи. Ако е необходимо, използвайте помощта на психолог, ако не, говорете повече поне с приятели. Когато нарцисистът види, че сте го забравили и живеете прекрасен живот, той ще почувства, че е загубил. Това сериозно ще нарани самочувствието му. Ще бъдете отмъстени!

Последно
Не пропускай