Как да реорганизирате живота си

Всеки понякога има желание да рестартира собствения си живот.

Но за да се получи това, трябва да подготвите така наречената база, тоест да направите няколко неща:

Направете ревизия на дрехите и подредете гардероба

По правило се открива определено количество дрехи, които не са носени няколко седмици или дори месеци. Техниката за почистване на Мери Кондо следва едно важно правило: „В гардероба трябва да има само онези неща, които може да носите в момента.“

За ненужните неща отделете специално място – някаква голяма кутия, която може да приберете на удобно място. Ако след месец все още не сте си спомнили за тях, това е показателно.

Обърнете внимание на списъка със задачи, който седи незапочнат от дълго време.

Ако се вземе решение да промените живота си и да внесете нещо ново в обичайната си рутина, тогава първо трябва да се справите със старото.

Проекти, висящи на врата ви като тежест, не само пречат на развитието, но не ви дават възможност да се придвижите към нещо ново. Оставяйки го настрана за по-късно, хората се чувстват по-уморени и виновни за неизпълненото.

Направете общо почистване

Ако сте отлагали общото почистване вече  дълго време, тогава си струва да го направите веднага. Погледнете вещите си и преценете от какво трябва да се отървете. Когато правите това, разчитайте на същия принцип на почистване, както при дрехите.

Минимализмът е пътят към спокойствието.

Погледнете по-отблизо малките неща

Малките неща са много важни за поддържането на вътрешна хармония. След като се отървете от ненужните вещи, си струва да започнете да се фокусирате върху малките детайли.

Да не претрупвате пространството си и да се наслаждавате на момента е ключовата идея на минимализма. Колкото и да е странно, концентрирането върху миризмата след дъжд или пресни печени продукти ще ви помогне да се вдъхновите за нови постижения.

След като промените бъдат направени, ще почувствате прилив на сила, желание за живот, както и безкрайна мотивация.

Последно
Не пропускай