Как да разпознаем токсичен човек за 5 минути

Как да разпознаем токсичен човек за 5 минути и възможно ли е въобще това? Да. Ако вашият нов познат прави нещо от изброените в този списък, по-добре е да стоите далеч от него. Всички сме наясно колко е вредно да имаме токсичен човек на работното място и в живота си като цяло. За съжаление, повечето от тези хора не носят никакви предупредителни етикети и в началото дори изглеждат доста приятни.

В крайна сметка почти всички токсични хора са отлични манипулатори, така че един от техните трикове е пряко свързан с това да ви се харесат. Но има начин да се определи на ранен етап (например при първата среща), че човекът в крайна сметка е токсичен.

За да разберете, че нов приятел или колега ще развали вашата енергия, наблюдавайте го за следните признаци. Ако се появят няколко от тях наведнъж, бъдете много внимателни.

С какво се проявяват токсичните хора в началото на запознанството?

  1. Те ​​злословят за други хора.

Това е много тревожен звънец.

Ако по време на среща с нов човек той непрекъснато критикува или се оплаква от някой, който в момента отсъства, това може да означава, че сте изправени пред токсичен човек . И щом се отдалечите и вас ще оклевети. Изключение е само, когато подобни негативни коментари са оправдани.

  1. Те се оплакват през цялото време.

Повечето токсични хора са хленчещи. Оплакванията им пряко влияят на настроението, производителността и дори здравето ви. Освен това, ако сте като всички останали, рискувате да попаднете в капана им, опитвайки се да ги направите по-щастливи. Това, обаче, едва ли ще се случи..

Ето защо, ако някой започне запознанството си с многобройни оплаквания, помислете добре дали искате такъв човек до себе си и да слушате вечното му недоволство от живота.

  1. Те изискват специално отношение.

Ако някой ви помоли за специална услуга при първата среща, просто си представете какво ще иска известно време по-късно.

  1. Много се хвалят.

Ако сте поканили някого на интервю, съвсем естествено е човекът да започне да говори за всичките си постижения. Във всички останали случаи този, който непрекъснато говори за успехите си или за баснословния размер на доходите си, се опитва да ви „влезе“ в главата. Бъди внимателен.

  1. Карат те да се оправдаваш.

Понякога всичко се случва толкова бързо, че дори ви е трудно да отговорите точно кога се е случило. Внезапно сте обзети от спешна нужда да обясните на човек, когото едва познавате, какво ви е накарало да направите този или онзи избор или други лични неща.

Скоро този човек ще стане непоносим за общуване.

  1. Карат те да им угаждаш.

Някой ви казва, че не може да намери правилното приложение, за да изпълни задачата си. Или че има идея, но не е добре обоснована. Или че всичките му надежди са възложени на детето му, което просто трябва да влезе в определено училище.

И преди да разберете какво се е случило, вие вече ще пишете приложение за него, търсите начини да развиете идеята му или се обаждате на всичките си приятели в опит да намерите този, който помогне на детето да влезе в конкретното училище.

Спрете се. Всеки, който ви задължава да му помогнете веднага след запознанството ви, ще ви манипулира все повече и повече в бъдеще.

  1. Те не се интересуват от теб.

Говорили сте с нов познат 10 минути и вече знаете къде е минало детството му, че преди шест месеца бракът му се е разпаднал и че наскоро е получил повишение. Но самият той не е попитал нищо за вашето работно място, нито за това с какво точно се издържате.

Някой, който очаква да се интересувате от всеки аспект от живота им, но не проявява интерес към вашия, най-вероятно е токсичен човек. Бъдете внимателни.

  1. Не се чувстваш добре около тях.

Слушайте интуицията си. Какво чувствате до новия си познат? Бихте ли искали да прекарате един час с него или да пиете по кафе някъде? Ако прекарването на време с някого ви кара да се чувствате стресирани или да се чувствате неудобно, има вероятност този човек да е токсичен. Разберете какво ви кара да се чувствате зле.

Трябва да се доверите на инстинктите си – когато ви кажат да бягате от него, бягайте.

Последно
Не пропускай