Как да премахнете двойната брадичка

На първо място, трябва да разберете причините за появата й. Основната причина е възрастта: мускулният корсет на лицето постепенно изтънява, кожата губи тонуса си, а гравитацията си казва своето. Именно поради това се образува увисване, пропускане на лицевите тъкани, бръчки и прословутата двойна брадичка.

Понякога това се случва по-рано от очакваното според биологичната възраст. Загубата на еластичност на кожата и тъканите се дължи на нездравословен начин на живот, неправилно хранене, генетична предразположеност и наднормено тегло.

Нашата стойка, положение на врата, поза по време на сън и общото състояние на опорно-двигателния апарат също влияят на втората брадичка. И също така спазмът на тилната мускулна група, който провокира нарушение на изтичането на течност и натрупването й в тъканите на лицето: в този случай има двойна брадичка и подуване.

Има и редица други причини – например рязко отслабване, поради което кожата няма време да се стегне и се събира в гънка около врата. И може би една от най-честите причини за появата на двойната брадичка е грешната стойка по време на работа и пристрастеността към електронни устройства.

Гледайки екрана на смартфон, накланяме главите си надолу и дълго време, буквално с часове, фиксираме врата си в това положение. И няма значение дали това се случва в изправено положение, седнало или ако сме легнали на дивана – създаването на двойна брадичка няма да отнеме много време.

Този навик води до скъсяване на мускулите на шията, увличайки със себе си цялата долна част на лицето. Чести спътници на втората брадичка са подпухналостта и спуснатите ъгли на устата. И жените, и мъжете, и дори тийнейджърите страдат от тези проблеми.

Как бързо да премахнете втората брадичка?

Уви, няколко дни не са достатъчни, освен с хирургична намеса. За да може дефектът да изчезне гарантирано, трябва да положите значителни усилия и резултатът ще стане забележим само след три седмици.

Масажът е чудесен начин за премахване на двойната брадичка при жените и мъжете. Масажистът извършва процедурата, като взема предвид анатомичната структура и индивидуалните характеристики на лицето. Обикновено използва няколко техники наведнъж, които тренират мускулите на гърба, зоната на шията и раменния пояс.

Масажът насърчава изтичането на лимфа и излишната течност и тренира мускулите. За ефективно справяне с втората брадичка е важно да се проведе курс поне от 8-10 сесии.

Масажът на лицето гарантирано ще помогне в борбата с втората брадичка. Той може да бъде салонна, медицинска, козметична. Или да си го направите сами у дома.

Първо загрейте кожата и мускулите на шията: преминете с поглаждащи движения от средата на брадичката до ушите и след това масажирайте задната част на шията от линията на косата до раменете с кръгови движения.

Метод 1 – хавлиена кърпа

Вземете малка хавлиена кърпа и я накиснете в студена солена вода. Изстискайте добре и навийте, с който разтривате брадичката си и я потупайте леко опъвайки я отстрани.

Метод 2 – ръце

Нанесете крем или масло върху врата и брадичката. Можете да използвате специално стягащо средство за долната трета на лицето. Извършете потупване и прищипване на кожата на брадичката. Превключете към леки удари. След това потупайте брадичката си с опакото на ръката си. Завършете отново с удари.

Метод 3 – масажор

Почистете кожата, нанесете мазен, хлъзгав крем или масло. С масажора „вървете“ по масажните линии от центъра на брадичката до ушните миди.

И накрая – няколко прости съвета, които ще ви помогнат да поддържате грациозната форма на лицето. Когато работите на компютър, поставете монитора на нивото на очите, за да не се налага да навеждате глава. И когато сърфирате в социалните мрежи, опитайте се да държите телефона пред очите си.

Изберете правилната възглавница, поддържайте стойката си, пийте повече вода, движете се и не забравяйте специалните грижи за долната трета на лицето.

Вижте още няколко идеи за справяне с двойната брадичка на Benchtalks.com.

Последно
Не пропускай