Ежедневната грижа за лицето в няколко лесни стъпки

Небрежността в ежедневната грижа за кожата на лицето може да доведе до нездравословния й вид и най-важното – загубата на нейното здраве. Външното замърсяване, манипулирането с козметика, неправилното хранене, липсата на основни хранителни вещества и стресът се отразяват винаги и допринасят за непривлекателния вид на кожата ни.

Ежедневна грижа за лицето

Ежедневната грижа за нашата „визитна картичка“ е много важна.

Почистване на лице

В основата на целия ежедневен ритуал за грижа за кожата на лицето ни е нейното почистване. Най-подходящите продукти за тази цел са продуктите на основата на естествени съставки. Алкохолът и сапунът не са препоръчителни, защото изсушават кожата.

Естественият защитен слой на кожата не бива да бъде повреждан, защото ще доведе до много неприятни проблеми и преждевременно стареене.

Овлажняване на лицето

Всеки тип кожа се нуждае от ежедневна грижа и овлажняване, включително и мазната. Кератиновият слой на епидермиса (външният) изглежда гладък и младежки именно благодарение на адекватната влага.

Кожни промени

Хората с кожни проблеми трябва допълнително да подбират продукти за ежедневна грижа и навременно лечение. Ако имате възрастови петна или акне, това изисква още по-внимателни и системни грижи.

Ежедневната грижа за лицето с терапевтични мерки е невъзможно да изберете сами, тъй като няма универсално средство за защита. Най-добре е да се консултирате с дерматолог или козметик.

Крем за околоочен контур

Най-деликатната част на лицето е кожата около очите. Абсолютно всички продукти за грижа за тази област са напълно различни по своя състав и структура. Кремът за грижа за кожата около очите трябва преди всичко да е съобразен с възрастта.

Не бива да използвате силни кремове в двадесетте си години – това само ще навреди. Използването на крем за кожата около очите има значителен ефект в грижата против стареене и изисква преди всичко системност.

Препоръчително е да използвате и дневния и нощния вариант на крема, тъй като те също са много различни.

В по-напреднала възраст се препоръчва използването на тонизираща и декоративна козметика с компоненти, които изглаждат бръчките през целия ден и задържат влагата (например на базата на хиалуронова киселина).

Здрави устни

За да изглеждат страхотно устните ви, не е нужно да ги маскирате с килограми червило и гланц. Преди всичко трябва да ги предпазите от атмосферни влияния като вятър, студ, слънчева светлина и прах.

Използвайте не само декоративно червило, но и не забравяйте за съществуването на защитни балсами, които ще се погрижат за правилното хидратиране и защита на устните.

Красиви мигли

Миглите са украса на женското лице, може да се каже дори короната на красотата. Тук също няма да сгрешим, ако кажем, че те визуално подобряват външния ни вид. Но по-важно от това е тяхното здраве, тъй като в допълнение към декоративната функция, те играят и защитна роля за най-уязвимия сдвоен орган – окото.

Ежедневна грижа за лицето – лесни стъпки

Използвайте регенериращи хранителни вещества, които перфектно почистват очите и миглите ни от грима. Не забравяйте да свалите спиралата си вечер, за да имат време за почивка.

Освен това, опитайте се да използвате водоустойчива козметика само в краен случай, защото това силно нарушава структурата на нашите мигли и дори след едно използване на трудно изплакваща се козметика, те не могат да се възстановят цял месец.

Ежедневната грижа за лицето трябва да се превърне в навик!

Последно
Не пропускай