Как да почистим пресата за коса

Използваме я за изправяне, къдрене и придаване на обем на косата….

Да, познахте, става въпрос за пресата за коса, която се е превърна в най-добрият домашен помощник-фризьор на всяка жена. Едва ли има съвременна жена, която да не използва „силата“ на пресата за коса. Ако вие нямате собствена, може да си изберете следвайки съветите оттуказ лично от доста време ползвам тази (керамична е), и смятам, че съм направила добра покупка.

Този уред ежедневно спасява положението, но какво правим ние, за да го предпазим от продуктите за коса и да удължим живота му?

Натрупаните наслагвания върху плочите и другите приставки намаляват ефикасността й. Пресата става мръсна с течение на времето и изисква интензивно почистване. Много е важно да се почистват плочките, не само защото се нараняват и желязото се разяжда от козметичните продукти, но и защото може да увреди косата и да предизвика разцепени краища. Процесът за почистване на пресата за коса обхваща само дейности за сухо почистване на повърхности, без потапяне във вода.

Необходими продукти за почистване на пресата за коса: памучни тампони, сода бикарбонат, водороден пероксид и малко препарат за миене на съдове. В малка купа смесете содата с водородния пероксид, след което разбъркайте с лъжица. След това нанесете сместа върху металните плочи и ъглите и я оставете за 2-3 минути.

Използвайте памучен тампон за отстраняване на мръсотията. След като сте изчистили всички петна с влажна кърпа и малко препарат за миене на съдове, нежно избършете плочите още веднъж. Проверете дали приставките са сухи преди да я използвате. Този процес за почистване се препоръчва най-малко един път седмично. По същият начин може да почистите и металната маша за къдрене на косата.

Предупреждение: Преди почистването изключете уреда от контакта и проверете дали пресата е изстинала. Почистете плочите и я оставете да изсъхне.

Последно
Не пропускай