Как да пътуваме от Берлин до Варшава с автобус

Ако сте решили да пътувате от Берлин до Варшава с автобус можем само да ви поздравим за добрия избор. Тези два града са наистина прекрасни и вие ще имате възможност да се насладите на едно невероятно изживяване.

Как можете да направите приключението още по-вълнуващо?

Като се заредите с много настроение и се подготвите да направите много снимки, докато автобусът преминава през живописните местности. На фона на любимата ви музика, разбира се.

Е, какво ще кажете? Определено си заслужава, нали?

Съществуват доста възможности за пътуване от Берлин до Варшава, като бързаме да отбележим, че който и маршрут да изберете, ще останете запленени от красивите пейзажи, които ще ви съпътстват чак до пристигането във Варшава.

Варшава - Старият град Нощна снимка над Варшава Между другото, пътуването между двете европейски столици с автобус е най-евтиният вариант, затова доста хора го предпочитат. Също така е голямо удобство, че по този маршрут има както директни, така и свързващи автобуси, като заминаването може да бъде не само през деня, но и през нощта, според вашите предпочитания.

Не пропускайте: Солун за един ден

Препоръчително е да се информирате по-отрано за точните часове, в които автобусите тръгват от Берлин в посока Варшава, за да изберете най-удобния.

Разстояние Берлин-Варшава

Разстоянието между Берлин и Варшава е 550 километра. Добрата новина е, че имате много варианти за връзка и изборът ви зависи от това кое е най-важното за вас в случая – да пътувате евтино или пък преходът да е възможно най-бърз.  Или може би предпочитате да разгледате повече места по време на пътуването, което предполага да изберете маршрут, който включва повече спирки преди крайната цел – Варшава.

Пътуване Берлин-Варшава с автобус

Ако изберете да пътувате с директен автобус, пътуването обикновено трае около 7–8 часа, като по-голямата част от автобусите тръгват от  Берлин ZOB “Am Funkturm” и пристигат на автогара Warszawa Zachodnia.Модерна Варшава

Снабдяването с автобусен билет от Берлин до Варшава е лесно и можете да си направите резервация през интернет, както и, разбира се, да закупите билета на място. Препоръчително е обаче да резервирате онлайн, защото така може да спестите пари, особено ако сте избрали да пътувате през месеците, когато трафикът е засилен.

За да резервирате билетите си през интернет, може да се възползвате от услугите на няколко сайта, например GoEuro,  infobus.eu или Flixbus.

А ето и малко повече информация за автобусните компании:

Автобусна линия от Берлин до Варшава –  Est-Lorek, FlixBus, Ecolines и Est Gdansk.

Станции и спирки

Автобуси от Берлин до Варшава, можете да хванете от:  летище SXF, ZOB, летище TXL, Ahrensfelde, Alexanderplatz, Alt-Tegel, Am Feuchten Winkel, Берлин, Берлин или Bülowstraße.

Крайни спирки във Варшава са:  Zachodnia, WAW Airport, plac Defilad, Ochota, Zachodni, Tunelowa 1, Zachodnia, Tunelowa 6, Centralny или Centalny .

Какво да видим във Варшава?

Когато пристигнете във Варшава, не се колебайте да посетите двореца Брюл, който ще ви накара да се потопите в автентичната атмосфера на  1800-та година или пък не по-малко известната катедрала „Сейнт Джон“.

Що се отнася до хотелите във Варшава, Smart2Stay Magnolia е чудесно място за престой и е в близост до летище Шопен.

Подобно на Берлин, Варшава също предлага страхотен нощен живот и прекрасни ресторанти, които предлагат невероятно вкусни ястия. Тя все още се слави като една от най-достъпните столици за пътуване в Европа и определено си струва да се посети.

Последно
Не пропускай