Как да носите червило под маска

Съвременните реалности превърнаха защитните маски в незаменим елемент от нашия живот, част от нашата визия. В резултат на това много жени напълно спряха да използват червило.

Каква полза от красивите устни, които никой не вижда?

Но е така. Дори и с маска, гримът не бива да се пренебрегва. Независимо от обстоятелствата, жената трябва да изглежда перфектно, защото от това зависи нейната увереност и настроение. Как да носим червило, когато сме с маска? Специалистите ще ни отговорят на този въпрос сега.

Перфектната грижа за устните

Скраб и балсам

Не забравяйте да се погрижите за устните си, независимо дали използвате червило или не. Пилингът и нанасянето на балсам ще ги направи меки, равномерни, ще премахне лющенето им, което е често срещано през зимата. Тези прости действия перфектно подготвят устните за нанасяне на червило, подхранват, овлажняват. Червилото ще стои на тях много по-добре.

Матови червила

Матовите червила са по-удобни, за под маските, в сравнение с гланц или червилата с кремообразна, овлажняваща текстура. Матовите червила издържат по-дълго в сравнение с последните. Върху подготвените устни нанесете матиран продукт и изчакайте половин минута, за да стегне. Слоят трябва да е тънък. След изсъхване на първия, нанесете още един слой и сте готови.

Молив за устни

Като основа за червило можете да използвате не само специална основа, но и обикновени козметични моливи. Те имат достатъчно пигмент, което прави цвета по-богат. В допълнение, такъв субстрат има положителен ефект върху издръжливостта на червилото. Почти всеки тип червило става по-стабилен, когато се нанесе върху слой молив.

Правила за нанасяне на червило

Не забравяйте за правилната техника за нанасяне на червило, от нея зависи много. Слагайте червилото с меки движения. Винаги започвайте от средата, като се движите към ъглите.

Напудрени устни

Устойчивостта на грима се осигурява от пудренето – не само на лицето, но и на устните. Първо нанесете червилото, след това – полупрозрачна пудра. Основното нещо е да не прекалявате, тъй като трябва само малко да почистите червилото, но не го затъмнявайте, намалявайки наситеността на тона. Този козметичен трик е известен на много гримьори и позволява да се предпазят устните, да се избегне отпечатването му върху маската.

С тези лесни трикове за красота ще изглеждате безупречно дори при неблагоприятни условия, когато сте принудени да носите маска.

Последно
Не пропускай