Как да използвате етерични масла при настинка и грип?

Сезонът на грипа и настинките е пред нас и последното нещо, от което се нуждаете, е да подсмърчате, кихате и да сте нещастни! Няма ли да е чудесно да имате естествена алтернатива, която да действа също толкова добре, колкото фармацевтичните продукти? Етеричните масла са чудесна възможност. Локалното приложение на етерични масла може успешно да се справи с много заболявания, включително бактериални и вирусни инфекции.

Етерични масла за повишаване на имунитета

Етеричните масла са ефективен начин за повишаване на имунитета, насърчаване на възстановяването и борба с настинките и грипа. Много етерични масла имат антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства, които помагат в борбата с инфекциите. Съставът на етеричните масла в арома композиции въздейства едновременно на различни нива в организма. Използвайки лечебната сила на растенията, етеричните масла са чудесни при настинки и грип.

Комбинацията от етерични масла евкалипт, мента, лавандула, мащерка са чудесен начин да облекчите симптомите си и да се справите бързо с настинката и грипа. Това е изцяло натурално, безопасно и ефективно средство, което ви помага да се преборите с обикновената настинка, грипа и хремата. То може също така да облекчи главоболие и мускулни болки, болки в гърлото, кашлица и кихане.

Тази смес от етерични масла е идеална за случаите, когато трябва бързо да се изправите на крака! Тя ще помогне за възстановяването след заболяване, като укрепи имунната система, облекчи главоболието и мускулните болки и успокои възпаленото гърло. Освен това тонизира тялото, като активира естествените защитни механизми за бързо възстановяване след боледуване.

Комбинацията от етерични масла мента, салвия, евкалипт, розмарин помага за облекчаване на настинки, простудни заболявания, кашлица, хрема и болки в гърлото. То също така успокоява кашлицата и пристъпите на хрема, премахва умората и усещането за отпадналост. Тонизира тялото и активира естествените защитни механизми, за да спомогне за бързото възстановяване.

Приложение на етеричните масла при настинка и грип

Имате настинка. Кихате, кашляте и главата ви бушува. Освен това се чувствате доста нещастни. Ето какво трябва да знаете за използването на етерични масла при настинка и грип:

  1. Аромалампа

Първото нещо, което трябва да направите, когато сте болни, е да си осигурите възможно най-голям комфорт. За да си помогнете с това, можете да използвате аромалампа, която да изпълни стаята ви с успокояващия аромат на любимото ви етерично масло, докато си почивате. Ароматът ще има успокояващ ефект и ще ви помогне да успокоите възпаленото гърло и симптомите на настинка.

  1. Вдишване

Друг чудесен начин за използване на етерични масла, докато сте болни, е като ги вдишвате директно от флакона или чрез дифузер. Ароматните съединения в тези масла могат да помогнат за прочистване на носните пътища, което ще ви улесни в дишането, когато имате настинка или грип. Това също така ще помогне за премахване на излишната слуз от организма и ще намали болката в синусите, която може да се появи поради свързаното с болестта задръстване и в тези области.

  1. Масажиране

Това е още един чудесен начин за използване на етерични масла: чрез масаж! Започнете, като загреете малко масажно масло в микровълновата фурна за около 15 секунди, след което добавете няколко капки от любимото си масло и нежно масажирайте.

  1. Към ваната

Добавете няколко капки етерично масло към водата във ваната. Това ще ви помогне да отворите носните си пътища и да се почувствате по-бодри и събудени.

Има много различни комбинации за използване на етерични масла при настинка или грип – ето четири чудесни еднокомпонентни варианта:

Лавандула: Това масло е вариант за облекчаване на стреса и помага за заспиване. То има и антибактериални свойства, които могат да бъдат полезни, ако имате настинка или грип.

Мента: Маслото от мента е чудесно за гадене, главоболие и облекчаване на болката. То има и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на отока и възпалението в организма.

Евкалипт: Това масло има антивирусни свойства, които могат да ви помогнат да се преборите с всяка настинка или грип, които ви връхлетят. То също така помага за отваряне на дихателните пътища, така че да можете да дишате по-лесно, когато сте болни!

Масло от чаено дърво: Маслото от чаено дърво е едно от любимите ни, защото е многофункционално! Можете да го използвате за лечение при настинки и грип, тъй като подсилва имунната система и същевременно унищожава микробите.

За никого не е тайна, че етеричните масла са мощни, но много хора не знаят как те могат да помогнат в борбата с настинките и грипа. Съветваме ви да изберете от Eterika.eu натурални етерични масла като се възползвате от силата на природата. Надяваме се, че тази статия е била достатъчно полезна и информативна!

 

Последно
Не пропускай