Как да избелим ноктите

Ноктите могат да променят естествения си цвят или да пожълтеят след прекомерно изпозване на лакове с наситени цветове. Пушенето, посещението на солариум, нездравословния начин на живот, определени здравословни проблеми също така могат да предизвикат сушене и поява на жълти точки по ноктите.

Почитателките на хубавия маникюр, за да го прикрият продължават да лакират ноктите си, а те стават все по-жълти и изтощени. За да отстраните жълтите петна от ноктите може да изпозвате продукти, които имат избелващ ефект. Има решение за жълтите и изтощени нокти.

Освежаване на ноктите в домашни условия

Предлагаме няколко лесни начина за избелване на пожълтелите нокти в домашни условия.

Лимонов сок

Накиснете ноктите си 15 минути в изцеден сок от един лимон и една чаша вода. След процедурата изплакнете ръцете си с вода. Направете процедурата няколко пъти седмично, за да видите желаните резултати.

Сода бикарбонат

Разтваряте 2 ч. л. сода бикарбонат и водороден пероксид 3% в купичка с топла вода, накисвате пръстите на ръцете си и изчаквате 20-30 минути. След това може да почистите сместа с козметична четка. Измийте ръцете и сложете подхранващ крем.
Другият вариянт е да сложете в една купа с вода едно пакетче сода бикарбонат. Накиснете ноктите си за около 30 минути и след това изплакнете ръцете си с вода. Овен за избелване на ноктите тази смес може да се използва и за премахване на черните точки от лицето и избелване на зъбите.

Паста за зъби

Със стара четка за зъби нанесете малко количесто паста върху ноктите си. Оставете да изсъхне 15 минути и след това изплакнете ноктите си с хладка вода.

Чай от лайка

В купа сложете студен чай от лайка и потопете пръстите си за около 15-20 мин. Повтаряйте процедурата 3-4 пъти седмично, за да видите резултатите.

Тези процедури освен, че помагат за избелването на ноктите, придават повече блясък на самите плочки. За да избегнете пожълтяването на ноктите задължително сложете един слой прозрачна основа, а след това нанасяйте цветен лак.

Последно
Не пропускай