Извън обичайното начало на работния ден

Излез извън рамките на обичайното начало на работния ден. Обуздай негативните мисли, когато те спохожда чувството, че нещо не е наред или липсва мотивация за работа.

Не влизай в офиса с киселата си физиономия и с мисълта колко много работа те чака днес. Прекрачи офиса с усмивка, поздрави колегите си и кажи нещо мило.

Като например: времето днес е малко по-топло от вчера или студено е, но има слънце.

А не: навън е ужасно студено, попаднах в такова отвратително задръстване, а след това нямаше къде да паркирам и половин час обикалях по тесните улички и надрасках колата си – кошмарна сутрин.

Дори и да сте се сблъскали с подобен проблем още със самото излизане от вкъщи, се опитайте да видите нещо хубаво в цялата неприятна ситуация.

Като например: Нямаше място да спра пред офиса и докато обикалях по съседните улички открих готино заведние за обяд. Няма нищо лошо в това да повървиш пеша сутринта до офиса, приеми го като здравословно събуждане. Докато вървиш към офиса може да се обадиш на колегите си и да ги попиташ дали имат нужда от допълнително кафе, чай или фреш. Повярвайте, ще оценят вашия жест.

Дори когато всичко е наред и слава Богу пристигнете безаварийно на работа, започнете деня с усмивка и разкажете какво ви се случило предишния ден, колко приятно сте изненадани и възхитени от решенията на министъра, който не харесвате. Похвалете колегите за добре свършената работа преди празниците или кажете нещо интересно, което никога преди не сте споделяли. Бъдете искрени и естествени. Така, че няма нужда да се правите на нещо, което не сте и да пропилявате живота си във фантазии.

Достатъчно е само да превърнете негативните думи в позитивни. Правете това, което наистина искате да направите. Иначе външно погледнато, всичко изглежда прекрасно, а вътрешно се чувствате неудовлетворени.

Днес влез в положението на най-неприятният си колега в офиса и до края на работния ден ще видиш положителна промяна от негова страна. Безспорно методът „копи пейст“ много бързо и ефективно работи.

Представяш ли си ако всички колеги решат да излезат извън обичайното ежедневие само сутринта?

Какво ще стане, ако във всяко едно неприятно събитие успееш да намериш тайните вратички и да видиш малките хубави неща?

Какво ще стане, ако всички спрат да използват изречения от типа: вече не издържам на тази работа? 

Светът мигновено ще се промени.

След необичайното начало на работния ден трябва да се отдадем с удоволствие на новите задачи.

Последно
Не пропускай