Има ли перфектни обувки? Какви са характеристиките на добрите ежедневни обувки?

Изборът на дамски ежедневни обувки е колкото приятно и разтоварващо занимание за всяка жена, толкова и важен за здравето и комфорта при изпълнение на всекидневните ангажименти. Ето защо трябва да подходите към тази задача с нужното внимание, така че да си гарантирате удобство и стил във всеки момент от ежедневието.

От незапомнени времена обувките са като огледало на жената, отражение на нейната личност. Ето защо жените постепенно са развили страст към обувките и днес те са изключително важен елемент в света на модата навсякъде по света, като са не само необходим и важен елемент, но и решаващ аксесоар в тоалета.

Не само външният вид на обувките има значение, но и лекотата, с която те могат да се носят. Ритъмът на ежедневието ви принуждава да бъдете винаги в движение, при решаването на всекидневните задачи в работата, семейството, с приятелите. Следователно перфектната обувка трябва да ви дава увереност и да ви предлага комфорт през целия ден.

Ето 5 основни насоки, които трябва да имате предвид, когато избирате идеалните дамски ежедневни обувки:

1. Стабилна пета

Ако не сте много запознати с високите токчета, но сте мислили да купите чифт високи обувки за следващото парти, много е важно да тествате тяхната стабилност. Не самата обувка, а петата ще бъде тази, която ще ви накара да се чувствате неудобно, ако не сте обърнали внимание на този детайл.

Независимо от височината, петата може да бъде изключително удобна, ако осигурява стабилност и ако е достатъчно дебела, за да не принуждава крака да се люлее по време на ходене.

Когато пробвате чифт дамски обувки, направете кратка разходка из магазина, за да разберете дали обувките са достатъчно стабилни, когато се движите.

2. Избор на правилния размер дамски обувки

По-добре да купите по-големия размер обувки, ако се колебаете между два. Това е особено вярно, ако по правило сте свикнали да купувате обувките си с идеята да бъдат максимално удобни на първо място.

Чувствали ли сте се някога изключително удобно в чифт обувки на ток и след известно време усещате, че вече не можете да ги търпите и дори сте наранили крака си?

Е, това се случва в две ситуации: не сте взели предвид първото правило (стабилна пета) или сте избрали обувката твърде „точна“ по крака си, а краката ви са се подули по време на ходене. Тайната е винаги да избирате по-голям размер обувки и ако усетите, че кракът ви играе малко, поставете отпред памучна вата или специална подметка, която няма да позволи на крака ви да играе в обувката. През деня, поради умора и активност по петите, краката ви ще се подуят, а обувките ще пасват идеално. Това правило важи и за някои дамски ботуши за зимата, ако искате можете да ги носите с по-дебели чорапи.

3. Качеството винаги преди цената

За максимален комфорт се препоръчва да носите само кожени обувки. Естествената кожа позволява на крака ви да диша и освен това ще ви осигури повишен комфорт.

Не е нужно да инвестирате много пари в чифт обувки, но ако оставите качеството да надделее в това отношение, ще почувствате ясна разлика между други материали и естествена кожа, обикновена или обърната.

Ако искате чифт обувки от други материали, тогава внимавайте те да са качествени, да предлагат комфорт и да могат да ви правят компания възможно най-дълго!

4. Вземете предвид формата на тялото си

Ако сте по-ниски, можете уверено да носите високи токчета, стига да се чувствате комфортно на тях. През повечето време дребните хора са експерти в правилното носене на тези обувки и точно поради тази причина изглеждат естествено високи!

Ако обаче не сте свикнали на високи токчета, опитайте се да изберете нещо средно като за начало. Високите жени могат да носят ниски токчета, особено ако имат тънък и добре очертан крак. За тях са подходящи всеки тип обувки, дори тези с плоска, ниска подметка.

Когато избирате обувката, внимавайте петата да не е непропорционална на фигурата ви.

5. Цялостното усещане на обувката

При повдигнатите в петата обувки е изключително важно кракът ви да не се плъзга навътре, към върха. Ако това се случи, рискувате болка в пръстите, подуване или дори мазоли и пришки. Проверете сцеплението на обувката както отвътре, така и отвън, към подметката. Магазините за обувки обикновено имат равен под и меки настилки, което прави обувките да изглеждат по-удобни, отколкото е в действителност. Когато пробвате нови обувки, се движете по твърда повърхност, за да проверите дали обувката се плъзга и дали се чувствате наистина удобно.

Купуването на обувки винаги ще бъде удоволствие за всяка жена. За да бъдат те добра инвестиция и наистина да им се насладите, е важно да отделите няколко допълнителни минути, за да приложите тези прости правила. За допълнителна сигурност, че ще направите правилния избор на обувки, може да ползвате дългогодишния опит на експертите от веригата обувни магазини CCC – марката има както онлайн, така и физически магазини в страната, а и компетентни консултанти, които могат да ви бъдат изключително полезни. По този начин определено ще направите най-добрия избор!

Последно
Не пропускай