Фрази, които издават бедната жена

Поради тези твърдения другите може да заключат, че финансовото ви състояние е много лошо, дори и да не е така.

Да се определи кой няма пари е лесно. Проверете дали използвате тези фрази. И също така помислете – може би трябва да промените страданието си от липсата на финанси за положителни мисли? Защото само те привличат добри промени в живота.

Колко получаваш?

Когато човек няма собствени пари, интересът към непознати силно се увеличава. Изглежда, че колкото по-скъпо е нещото, толкова е по-добре. Чудите ли се откъде приятелите ви имат пари за тази или онази покупка, а изглежда, че не получават много? Това веднага ви издава.

Беше с намаление

Ограничената сума пари ви кара да обръщате все повече внимание на промоции и отстъпки. За някои това се превръща почти в болест. Те дори не разбират това понякога отстъпките са просто маркетингов трик и не носят реални спестявания.

Нищо не можеш да направиш – такава е съдбата

„Бедно“ мислене е да мислиш, че трябва да се родиш богат. А ти не си роден такъв и затова всичко ти се е получила така. Междувременно има много истории за успешни хора, които са започнали от дъното.

Парите съсипват хората

И всички богати са нечестни, престъпници, крадци. Тези, които са недоволни от финансовото си състояние, често говорят така, но само защото толкова много им се иска да имат повече от тях!

Защо съм по-лош от другите?

Трябва да се сравнявате с някой друг. И всичко трябва да е „като хората“ – апартамент, кола, неща, почивка. И вие се опитвате да постигнете това, но много, много демонстративно. В същото време гордостта от спазването на стандартите, измислени от някой, който не е ясен, избухва, но не за дълго, докато все още има някакъв стереотип, който трябва да се спазва. Но не се получава.

За всичко е виновно правителството…

Президенти, чиновници, шефове, криза, суеверие, провидение – всичко е виновно за нестабилното финансово положение по принцип, дори и вие лично да не говорите за вашето. Хората с нормални доходи рядко обвиняват някого, главно защото знаят, че сами могат да подобрят положението си.

Имам право да се поглезя

Парите са голяма работа в очите на тези, които имат малко от тях. Затова, ако се появят, се чувствате като кралица и се гордеете, че можете да се поглезите. Само много често в същото време харчите повече, отколкото ви е необходимо и в крайна сметка отново оставате недоволни от финансите си. И така постоянно, в омагьосан кръг.

Твърде късно е да се промени нещо

Можете да смените работата на всяка възраст. Но това изисква смелост, а също така трябва да искате да работите. И ако няма достатъчно пари , тогава вземането на решение за нещо ново не е толкова желателно или страшно, по-лесно е да обвинявате всичко върху възрастта, опита или нещо друго.

С пари може да се купи всичко

Това казват само тези, които нямат достатъчно пари. Разбира се, парите дават определени възможности. Но щастието не е в тях и не е нужно да се фокусирате само върху тях. Радостта от живота се крие в близките хора, в способността да виждате красотата във всичко. Не можеш да си купиш и здраве с пари – уви, има много случаи, потвърждаващи това. Затова си струва да спрете да завиждате и да се научите да се наслаждавате на живота.

Последно
Не пропускай