7 начина да бъдете по-щастливи на работа

Една част от хората обичат работата си, а останалата част не харесват същата и непрекъснато се оплакват, че са нещастни от дейностите, които вършат ежедневно.

Големи са шансовете това непрекъснато оплакване да се превърне в навик, който предлагаме незабавно да победите.

Ето седем начина, които ще ви направят по-щастливи на работното място.

 1. Работете повече
  Независимо от това дали работите като общ работник или имате, работа, която изисква повече творчески умения трябва винаги да се стараете да бъдете по-добри в работата си. Вземете участие в нови проекти, конференции и семинари, които организира вашата фирма.
 2. Проявете интерес
  Покажете, че се интересувате от това какво се случва във областта на вашата работа в конкурентната среда. Ще бъдете забелязани от началници, които приемат големи решения, а ефективността и отдадеността на работата може да бъде и съответно възнаградена.
 3. Бъдете спокойни
  Колегите, когато имат нужда от помощ или съвет винаги се обръщат към по-спокойните личности. Служителите, които не избухват, не са скандални и добре обмислят нещата са по-харесвани от управителите.
 4. Не клюкарствайте
  Запазете неутрална позиция, когато трябва да бъде уволнен колега от фирмата. Не клюкарствайте, не говорете срещу ръководството. Всеки възникнал проблем, може да бъде решен по мирен начин, така че стойте настрани от интриги и горещи спорове. Обърнете внимание на езика на тялото, тона на гласа и маниерите.
 5. Не се оплаквайте
  Вместо да се оплаквате, помислете дали може да промените нещо в ситуацията. Идентифицирайте причините, които ви правят нещастни на работното място. Но, ако имате колега на работа, които се опитва да ви направи живота непоносим, не го отразявайте. Наистина има такива хора, които обичат да злорадстват. Сега сте вие в центъра на нападения, а утре колегата ви ще си намери някой друг. Обедната почивка и електронната система за комуникация на служителите са идеални, за да завържете ново приятелство.
 6. Здравословно хранене
  Опитайте се да се храните здравословно, да пиете по-малко, ако пушите намалете цигарите, или още по-добре да се откажете от всички навици, които знете, че са вредни. Възползвайте се от обедната почивката на работа и изберете от менюто нещо здравословно. Нездравословните храни ще ви направят мързеливи и неактивни, така че избягвайте малките сладки изкушения.
 7. Спете достатъчно
  Липсата на сън не се отразява зле само на здравето (физическо и психическо), но и на вашата продуктивност. Това може да доведе до грешки, дори и леките работни ангажименти с течение на времето може да станат тежки, защото паметта ви отслабва. Това ще се отрази и на външния ви вид.

Не забравяйте, че след работата започва останалата част от живота. Ако прекарвате по-голяма част от времето си, работейки,  заслужавате в останалата част на деня да не мислите за работа и да се наслаждавате на живота извън работното място.

Последно
Не пропускай