Домашна процедура за състяване на веждите

Прекалили сте с отскубването на космите на веждите или просто имате рехави и светли вежди?

Решението се нарича рициново масло. То съдържа рицинолеинова линолева киселина, която е много полезна за сгъстяването на веждите.

За да проверите дали сте алергични към рициново масло капнете няколко капки върху китката на ръката и след 24 часа погледнете дали няма зачервяване на кожата. Ако кожата има добра поносимост към продукта, тогава използвайте рициновото масло, за да засилите растежа на веждите.

1. Вечер преди лягане махнете грима и почистете хубаво лицето си.

2. Натопете четката за вежди в рициново масло и четкайте 1-2 минути в посока обратна на растежа на космите. Друг начин е да използвате клечки за уши или четка от стара спирала.

3. След това натопете тампон за грим с рициново масло и втрийте маслото в кожата, следвайки посоката на растежа на косъмчетата.

4. Оставете рициновото масло да подейства около 15 минути.

5. Измийте с обилно количество хладка вода, защото рициновото масло е мазно и има малко специфична миризма.

За да се сгъстят веждите, всяка вечер в продължение на един месец ги мажете с рициново масло. Тази домашна процедура дава невероятен резултат. След един месец няма да имате нужда и от молив за вежди. За оформянето на гъстите и плътни вежди препоръчително е да се консултирате с козметик за вежди. Добре оформените вежди подчертават хубавите линии на лицето.

Рициновото масло стимулира растежа на косата, подхранва, подмладява и придава особен блясък на кожата на лицето. Използва се и за правене на почистващи маски за лице, козметични средства против косопад и за различни медицински цели.

Последно
Не пропускай