7 стъпки за правилно измиване на лицето

Измиването на лицето е съвсем нормална ежедневна дейност, че дори не се замисляме дали го правим правилно. Ето основните и най-важните стъпки за правилно измиване и почистване на лицето:

1. Намерете подходящо измивно средство според типа на кожата ви.

На пазара има милион продукти за измиване на лицето: сапуни, измивни гелове, маски но преди да ги използвате трябва да сте определили типа на кожа. След като имате познание за типа на кожата ви, изберете най-доброто измивно средство. Най-важното е да избягвате продукти които съдържат голямо количество на сапун, защото сапуна изсушава кожата.

2. Чисти ръце! Тази стъпка често подминаваме, но милион бактерии има на ръцете ни. За това първо трябва да измием ръцете, а след това лицето.

3. Изпозлвайте чиста гъба или четка за лице! Ако използвате четка или гъба за почистване на лицето, почистете ги хубаво с ръцете си и подходящ препарат.

4. Средна топлина на водата. Нито гореща, нито студена – дерматолози препоръчват вода със средна температура.

5. Не прекалявайте с пилинга! Въпреки това, че пилингът е неизбежен за красиво лице, защото премахва мъртвите клетки и помага на кожата да се възстанови, трябва да се внимава. Избягвайте грубо и продължително триене на лицето. Движението трябва да е бързо и леко, в зависимост от гранулите на пилинг.

6. Хубаво измийте! Внимавайте да няма остатъци от средствата за почистване, защото дори и малките остатъци могат да причинят сухота и зачервяване на кожата на лицето.

7. Мийте лицето си два пъти на ден! Дерматолозите смятат, че хората не мият достатъчно лицето си. Необходимо е миене сутрин, когато се събудите, за да бъдете свежи и да почистите мръсотията и бактериите, които са се събрали по време на сън. А вечерта отново, за да изчистим мръсотията, която се е събрала през деня.

Последно
Не пропускай