Ако искате да подобрите зрението си, добавете тези храни към менюто

Както мнозина от вас вероятно вече знаят, витамин А е базов за човешкото зрение. Той е в състояние да предотврати възпаление на очите, сухота и нощна слепота. Помага за лечение на много други здравословни проблеми.

Това напълно обяснява защо е така важно да се консумират храни, богати на витамин А.

Не забравяйте да ги добавите към ежедневната си диета и ще се убедите сами как зрението ви започва да се подобрява с всеки изминал ден!

Кои храни са богати на витамин А?

Сушени кайсии

Сушените кайсии не само ще осигурят на тялото необходимия витамин А, но и ще увеличат енергията. Те съдържат много други важни хранителни вещества, както и ценни антиоксиданти.

Грах

Половин чаша грах ще ви набави необходимата дневна доза витамин А,  както и ще достави на организма витамините B, C и K.

Червен пипер

Добавянето на чаена лъжичка червен пипер към ежедневната ви диета е сигурен начин организмът ви да не страда от липса на витамин А.

Зеле

Малка купа от този зеленчук ще ви осигури два пъти повече количество витамин А, отколкото се нуждаете. Удивително, нали?

Глухарче

С него може да си набавите 100 процента от дневната ви витамин А, както и йод, калций и антиоксиданти.

Червен пипер

Освен  витамин А, червеният пипер също така съдържа калий, калций и витамин С – всички те са от огромна полза за тялото.

Моркови

Един морков ще осигури на организма ви цялото количество витамин А, от което той се нуждае дневно, както и ще го подхрани с фибри, магнезий и витамини В, С и К.

Мляко

В този продукт се съдържат основни хранителни вещества като витамините А и D, калций, магнезий и протеини.

Спанак

Този зелен листен зеленчук е една от признатите в света супер храни. Той и е богат не само на витамин А, но и на витамини С и К, калций, манган и желязо.

Пуешки черен дроб

100 г пуешки черен дроб снабдяват тялото с предостатъчно витамин А!

Праскови

Този вкусен плод ще ви гарантира попълването на 10% от дневната норма на витамин А. Освен това е богат на магнезий, калций, желязо, калий и фосфор.

Телешки черен дроб

Съдържа голямо количество от витамините А и С и се препоръчва като лек при анемия.

Последно
Не пропускай