7 начина да се справим с увисналата кожа в горната част на ръцете

Увисналата кожа в горната част на ръцете често е страничен ефект от значителна загуба на тегло и изобщо не изглежда привлекателно. За щастие, съществуват достатъчно естествени начини за укрепване, тонизиране и подобряване на еластичността на отпуснатата кожа. Балансирана диета, ежедневни упражнения и овлажнители – всички те могат да помогнат за стягане на кожата с течение на времето. Важно е да сте търпеливи!

7 начина да възстановите еластичността на кожата в горната част на ръцете

Забавете процеса на отслабване

Отслабването е огромен фактор за това как кожата ви се приспособява към новия ви, по-малък размер. Като забавяте скоростта, с която губите килограми, вие помагате на кожата ви по-лесно да регулира нивото на еластичност, за да съответства на мускулния тонус на вашата вече по-слаба фигура.

Изграждане на мускули чрез упражнения

Изграждането на мускули помага да се развие еластичността на кожата. Чрез увеличаване на тренировките с тежести, вие изграждате мускули.

Откажете цигарите

Пушенето е не само нездравословно, но и ускорява процеса на стареене на кожата. Това се постига чрез намаляване на витамин А и хидратацията на кожата. Пушенето също така влошава еластичността на кожата и уврежда текстурата й.

Спазвайте здравословна диета

Наред с отказването от тютюнопушенето и увеличаване на тренировките, поддържането на здравословна диета е от решаващо значение. Телата ни жадуват за някои хранителни вещества, за да поддържат здравето си, но някои храни са по-полезни за кожата ни. И това са храните с високо съдържание на витамини А, С и Е, които помагат за подобряване на твърдостта й. Витамин С е сред най-полезните.

Пийте вода

Нашето тяло е съставено от 75% вода. Поради тази причина е изключително важно да сме хидратирани както отвътре, така и отвън. Важно е да пием около три литра вода на ден.

Помислете за приемане на хранителни добавки

Увеличаването на производството на колаген в тялото помага за стягане и стягане на кожата чрез подобряване на еластичността .

Бъдете търпеливи

Горните указания могат да помогнат на кожата ви да подобри текстурата и тена на кожата си по-бързо, но за съжаление това няма да се случи за една нощ. Така че бъдете търпеливи и скоро ще се насладите на новото си тяло!

Последно
Не пропускай