7 идеи да спестите повече пари

Има хора, които от един лев правят два, но има и такива, които дават и последния лев без да се замислят, че оставят на нулата. Ако се разпознавате в лицето на вторите задължително прочетете, идеите и съветите как по-лесно да управлявате бюджета си.

Ето 7 идеи да спестите повече пари.

Купуване по приоритети

Купувайте само това, от което имате нужда. Купуването на ненужни неща и глезотийки много бързо ще изпразни портмонето ви.

Ако искате да спестите пари трябва предварително да разпределите финансите за най-необходимите неща. Вземете една обикновена тетрадка и я превърнете в счетоводна книга. От едната страна разпределете финансовите средства, като започнете от приоритетите, а от другата страна реално направени разходи за месеца.

Сравнете плана за бюджета за месеца и реално направените разходи и помислете дали е възможно да свиете разходите. Вместо да кажете на края на месеца, че не знаете къде са ви изчезнали парите записвайте къде какво плащате.

Дългосрочни цели

Финансовите експерти са установили, че хората, които имат дългосрочни планове за бъдеще по-лесно управляват финансите си. Всъщност ако имате ясно определени цели за бъдеще и те искат да съберете точно определена сума за да ги осъществите вие ще бъдете по-внимателни с разпределянето на доходите си. Дългосрочните цели ще ви направят по-пестеливи.

Собствено проучване

Направете собствено проучване на цените на пазара. За тази цел е необходимо да се поразходите по магазините и във виртуалното пространство и да намерите това, което ви трябва на най-изгодна цена.

Стоките на промоция в големите вериги магазини и сезоните намаления са един от вариантите да спестите пари.

Пестеливи приятели

Каквито са ти приятелите, такъв си ти. Има нещо вярно в това твърдение и когато става въпрос за спестявания.

Ако вашите приятели обичат непрекъснато да излизат и да пилеят пари, няма как да спестите пари в такава компания. Колкото и да сте алергични на пестеливи хора ще трябва да завържете ново приятелство и ще останете изненадани колко пари ще спестите в края месеца.

Пари за черни дни

Повечето хора се ръководят от принципа: приключва месеца, свършва и заплатата. За да имате пари за черни дни в началото на всеки месец заделяйте малка сума пари в домашната касичка и след това отпишете тези спестявания.

Друг удобен вариант за да спестите бели пари за черни дни са дебитните карти. След като сте заделили пари за черни дни може да започне пазаруването по приоритети.

Допълнителни доходи

Спестяването на пари от заплатата, която едва свързва двата края е наистина абсурдно и невъзможно. В този случай допълнителните доходи идват от допълнителна работа. Ето няколко варианта за допълнителна работа: раздаване на рекламни материали , промоутърски услуги за уикенда, гледане на деца…

Във виртуалното пространство може да намерите интересни предложения за допълнителни доходи. Един от начините да спечелите пари в интернет е да обявите за продажба старите вещи, които не използвате.

Има сайтове, които купуват вашите авторски материали: снимки, видеа и фотошоп изображения. Ако използвате чужд език, пишете на преводаческите агенции, които набират служители за свободен превод.

Последно
Не пропускай