5 здравословни сутрешни навика, които ще подобрят живота ви

Специалистите ни препоръчват 5 здравословни сутрешни навика, които определено ще подобрят живота ни.  Ето ги и тях.

Масаж на ушите

Масажът на ушите ще помогне на тялото най-накрая да се събуди. Може да се направи рано сутрин, докато все още сте в леглото. Въздействието върху чувствителните зони на ухото има положителен ефект върху здравето и дава сила.

Чаша топла вода с лимон

Има много причини да се откажете от кафето на празен стомах в полза на топла вода с лимон. Тази напитка подобрява функционирането на храносмилателната система, черния дроб и червата, премахва токсините от тялото, укрепва имунната система. Не е необходимо да изстисквате сока от цял ​​лимон, една четвърт е достатъчна за една доза.

Препоръчително е да направите почивка между приемането на лимоновата напитка и закуската – 20-30 минути.

Почистване на езика

Фактът, че трябва да миете зъбите си два пъти на ден, го знаем от детството. Но не бива да се ограничавате до това: върху езика се събират и огромно количество бактерии, които допринасят за появата на неприятна миризма, плака, кариес и заболявания на венците.

За почистване на езика е подходяща обикновена четка за зъби. Само не натискайте силно, за да не повредите задната част на езика.

Лъжица мед

Медът зарежда с енергия сутрин, стимулира паметта и работоспособността, лекува кашлица и облекчава симптомите на алергия. Ето защо, да започнете деня си с една чаена лъжичка мед несъмнено е чудесно решение. Струва си да направите това 10-15 минути преди закуска, с пресен и натурален мед. Ако чистият мед ви се струва твърде захаросан, можете да го разредите в чаша вода – ефектът ще бъде същият.

Изплакнете устата си с разтвор на водороден прекис

Можете да завършите сутрешните процедури, като изплакнете устата с разтвор на водороден прекис. Достатъчно е да спазвате правилно пропорциите: 5-7 капки 3% разтвор на 50 ml вода. Важно е да добавите пероксида към водата, а не обратното. Този навик ще помогне за избелване на зъбите, премахване на лошия дъх, лечение и предотвратяване заболявания на венците.

Последно
Не пропускай