5 съвета как да извлечете максимална полза от козметичните маски за лице

Маските за лице са любим продукт за красота – жените обичат да глезят кожата си с подхранващи, овлажняващи и подмладяващи помади. Но, ако искате избраното средство да действа 100%, не забравяйте да вземете под внимание тези 5 факта за маските.

Ако се съмнявате – овлажнете

Ако все още не сте успели да разберете какъв проблем има кожата ви и дълго време разглеждате продуктите, представени на витрината, определено си купете супер овлажняваща маска.

Ако кожата ви има недостиг на влага, тогава никакви други вещества няма да могат да я задоволят напълно. Винаги трябва да започвате с хидратация. Важно е да се отбележи, че много кожни проблеми ще изчезнат от само себе си след цялостно и пълно овлажняване.

Как се нанася маската

За да действа маската възможно най-ефективно, нанесете продукта върху добре запарена кожа. Можете просто да налеете гореща вода в легена и да постоите над парата за 2-3 минути. Разбира се, първо измийте и почистете лицето. Така порите ще се отворят и всички активни компоненти ще могат да проникнат дълбоко в клетките.

Не слагайте прекалено много продукт

Нанесете маската за лице в достатъчно количество, не забравяйте, че тънката и деликатна кожа на шията и деколтето също се нуждае от правилно хранене и хидратация. Шията издава възрастта много по-бързо.

Научете се да разделяте и владеете

Има опция за използване на мултимаскиране. Нанесете маска на едната зона за подхранване, на втората – за овлажняване. Всяка част от кожата се нуждае от правилна и цялостна грижа. Един продукт няма да може да отговори напълно на такива нужди.

Няма нужда от изсушаване

Ако използвате маски на основата на глина или други подобни съставки, не чакайте продуктът да се превърне в твърда коричка на лицето ви. Веднага щом горният слой започне да се „стяга“, отидете да измиете лицето си, в противен случай продуктът постепенно ще започне да изтегля влагата от кожата, а не да насища клетките с нея.

Последно
Не пропускай