5 навика, които значително състаряват лицето на жената

За много жени въпросът как да запазят лицето свежо и младо по-дълго е един от най-важните в живота. Но малко знаят как да направят това, без да прибягват до услугите на пластичните хирурзи.

Навиците са ужасна сила. Особено когато става дума за онези ежедневни ритуали, които сме смятали за нормални и дори полезни от детството. Но много от тях не само не са полезни, но и откровено вредят на женската красота.

И така, какви манипулации с лицето или липсата на такива не се отразяват по най-добрия начин върху красивото лице?

Разтривате очите си с ръце след събуждане

Всъщност с тези действия разтягаме нежната кожа около очите. И допринасят за появата на бръчки.

Навикът да спите настрани или по корем

По време на сън на лицето се появява така наречената „линия на сън“. Ако не сменяте любимата си позиция за сън в продължение на години, тогава тези „линии“ рискуват да останат на лицето ви завинаги.

Неправилна стойка

Много хора предпочитат да четат новините на смартфона си с наведени глави. Това може да причини бръчки по шията. За да избегнете неприятни последици, научете се да седите правилно и да следите стойката си – това е полезно за гърба ви, а лицето ви ще остане свежо и красиво по-дълго.

Навикът да примижавате

Това, разбира се, помага да се види нещо или някого, но в същото време допринася за появата на бръчки в ъглите на очите, така наречените „пачи крак“. Има два начина за решаване на проблема – като си купите обикновени коригиращи очила, ако не виждате добре или като носите слънчеви очила, ако присвивате основно на слънце.

Навикът да заспите с грим на лицето

Ако това се случи веднъж, нищо лошо няма да се случи. Но ако е редовно, тогава запомнете -през нощта козметика, мръсотия и секрети на себум ще проникнат в по-дълбоките слоеве на кожата, което ще причини редица неприятни проблеми. На първо място – петна, акне и възпаления по лицето.

Последно
Не пропускай