5 дрехи, които истинските дами трябва да избягват

Ако искате да се чувствате като истинска дама и да печелите уважението на околните, то със сигурност има дрехи и аксесоари, които трябва да избягвате. В тази статия ще разгледаме някои от тях, за да можете да се предпазите от негативните коментари на приятелки, колежки, роднини и въобще всички, с които се срещате в ежедневието.

1 – Много къса пола

Андре Куреж за пръв път налага късата пола в модата, като я съчетава с високи ботуши и колан. Преди много години това облекло беше истински хит сред жените и те го използваха при всеки удобен случай, особено за да впечатлят някой мъж. И днес все още се срещат знаменитости, които залагат на минижупите, но те често влизат в класациите за най-зле облечени звезди.

В случай, че сте прехвърлили 25 годишна възраст, то ние ви препоръчваме да увеличите размера на полата. В противен случай ще повторите грешките на Дженифър Лопес или Деми Мур, за които се твърди, че нямат никакви разбирания за модата и се обличат лошо.

Ясно е, че по-младите момичета демонстрират сексапил обличайки къси поли. Интересно е обаче, че тази дреха вече не изглежда толкова модерно и дори поражда негативни коментари.

2 – Тигров принт

Жените, които си падат по тигрови, леопардови или крокодилски десени не се възприемат особено сериозно от околните. В зората на поп фолка например, животинските кожи бяха много разпространени сред изпълнителките и техните фенки. Днес обаче нещата стоят по различен начин и този тип облекла предизвикват повече смях, отколкото възхищение.

Все още по света има дами, които са станали жертва на модния свят от седемдесетте и не сменят тигровите и леопардови рокли. Не бива обаче да пренебрегваме факта, че това не се възприема добре спрямо съвременните модни тенденции.

3 – Ботуши през летния сезон

Големите певици и актриси в Америка започнаха да носят ботуши, вместо обувки с висок ток. Тази тенденция се пренесе и у нас като все по-често виждаме жени с високи ботуши през летния сезон. Разбира се, когато навън е 30 градусова жега, то този тип обувки изглеждат доста нелепо и предразполагат към злобни шеги.

И макар малките дупчици и тънките разрези на модерните ботуши, краката ви отново могат да се запарят, което не е много красиво, особено за една истинска дама. Още повече, че вие може да станете жертва на кожно възпаление, което ще ви коства много мъки и проблеми.

4 – Впита блуза

Жените носещи впити блузи често получават дискомфорт. Според направени изследвания се оказва, че те са вредни и подлагат кожата на напрежение. Има възможност дори да изпитате болка, което не е добре, пък дори да имате красиво тяло, което искате да демонстрирате.

Впитите дрехи вече не се ползват с добро има в света на модата и заслужено попадат в класацията за облекла, които е добре да избягвате.

5 – Бели прозрачни панталони

Прозрачните панталони са предизвиквали много скандали в модно отношение. Слуховете, че някои звезди ходят без бельо се разпространяват бързо и това руши авторитета им. Прозрачните облекла не успяват да скрият това, което по принцип не би трябвало да се показва.

През 60-те години Ив Сен Лоран въвежда прозрачните бели панталони на модния подиум. Тогава той наема тъмнокожи момичета за ревю, на което постига голям успех. Естествено, на участие се допуска бельото да бъде видимо, но в ежедневието това се възприема като позор.

Последно
Не пропускай