4 причини, поради които кожата на лицето има нужда от почивка от грим

След пандемията от коронавирус нуждата от грим се върна, тъй като жените започнаха да излизат без маски. И това е повод да се замислим за натоварването на кожата, което дава козметиката. С всички положителни аспекти на използването на козметика, не забравяйте за тяхното отрицателно въздействие. От време на време кожата на лицето просто има нужда от почивка от грима и ето причините.

Риск от запушени пори

Много често срещано предупреждение, но не всеки го приема сериозно. Всъщност козметиката наистина може да попречи на нормалното функциониране на порите. Нанасянето на грим само по себе си блокира вродените механизми за комуникация между клетките. Това се наслагва върху проблемите на взаимодействието на кожата с околната среда. По-специално, за нашите клетки е трудно да се адаптират към нивото на влажност, което не може да не повлияе на цялостната функция на кожата.

Вижте и: Лек ежедневен грим

Намеса в дишането

Слоят козметика се превръща в пречка за дишането на кожата. Порите трябва да работят при по-тежки условия, за да контактуват с въздуха през тази бариера.

Какво се случва, ако се откажете от грима за известно време? Първо, кожата няма да трябва да работи с допълнителни усилия, за да осигури дишане. Второ, почивката ще възстанови първоначалната функция на кожата. Това вече не е просто дишане, а способност за адаптиране към въздуха и времето.

Между другото, липсата на пълноценно дишане на кожата на лицето до голяма степен зависи от компонентите на козметиката. Например, ефектът на минералните масла може да се сравни с найлонова торбичка. С такъв слой кожата няма да може да отделя по правилния начин важни овлажняващи вещества.

Детокс на кожата

В допълнение към негативните вътрешни процеси, причинени от нанасянето на грим, могат да се появят и визуални признаци на влошаване на състоянието на кожата на повърхността. По-специално, върху нея се появява акне. Във всеки случай се създават благоприятни условия за тези симптоми на детоксикация.

По време на почивка от козметиката може да се появят, но не трябва да се разстройвате за това. Тази реакция означава, че кожата започва процеса на отстраняване на нежеланите химикали.

Подготовка за грим

Прекъсването на употребата на козметика също може да е необходимо за по-ефективно по-нататъшно използване на козметика от естетическа гледна точка. Както празното платно ще покаже по-добре нанесените върху него цветове, така и отпочиналата кожа с нов грим ще изглежда още по-добре. Освен това, е по-приятно да се гримира такава кожа на лицето.

Последно
Не пропускай