Лек ежедневен грим

Често се оказва, че дори сутрин просто не ви достига време за обикновен ежедневен грим. Днес ще ви научим как да направите това – бързо и ефективно.

Общи правила

Основното условие тук е безупречно равномерен тен на кожата. За да постигнете това, запасете се с пудра, фон дьо тен и коректор. Ако имате здрава кожа, можете да използвате обикновен овлажнител вместо фон дьо тен.

Момичетата след 35 могат да приемат основа, съдържаща силикон, която маскира бръчките. Основата може да бъде много разнообразна: под формата на мус, крем, пяна или гранули. Не го търкайте с пръсти – използвайте гъба или четка. Коректорът е с по-плътна структура и се нанася само върху зони, които трябва да бъдат маскирани – например под очите, и за скриване на петна, пъпки и т. н. Фиксирайте основата с пудра в насипно състояние. След това можете да направите грим на очите, като използвате сенки, очна линия, спирала или просто да гримирате миглите си (нюд грим).

В първия вариант ще нанесем по-светъл тон в ъглите на очите и под веждите, а външния ще засенчим със същия, но по-интензивен цвят. Очите са меко очертани (течната очна линия е полезна за вечерен грим). Правим цветен акцент или върху очите, или върху устните. Завършваме работата, като нанасяме мек руж.

Училищен грим

Училищния грим трябва да бъде невидим, въпреки че може да бъде направен с пастелни деликатни сенки, тънка скромна очна линия и спирала. Вместо червило е подходящ гланцът – през деня изглежда страхотно, лесно и бързо се нанася върху устните. Веждите трябва да бъдат внимателно сресани.

Ежедневен лек грим за блондинки и брюнетки

Нежните блондинки при създаването на ежедневен грим е необходимо да запомнят: колкото по-светла е косата, толкова по-меки трябва да са нюансите на грима. Млечните пастелни цветове винаги са подходящи – матови или седефени. Опитайте образа и стила на Мерилин Монро, където има два акцента: черна очна линия и червено червило. Друг вариант: морски пясък. За него се използва комбинация от златисти и аквамарин сенки. Долният клепач се въвежда с мек зелен молив и се засенчва. За блондинките се препоръчват топли теракотени комбинации. Червило – праскова, корал, бежово.

На брюнетките се дава много свобода – цветът на косата понася ярки нюанси. Интересна комбинация от тъмна коса, основни сиво-сини сенки с бледо синьо.

Ежедневен лек грим за блондинки и брюнетки

Двойната очна линия е актуална днес: комбинация от мек цветен молив със опушване и линия със стрелка. Необходимо е черната стрелка да не се свързва в ъгъла на окото – за по-голяма изразителност. Краят на стрелката трябва да сочи нагоре.

Нека червенокосите дами, пробват зеленикави нюанси на грима, при условие че очите и тонът са различни по цвят. Зеленикаво-кафяво – сянка на морска вълна.

Гримът се определя от цвета на очите

За зеленооки момичета най-подходяща е лилавата палитра. Именно тя ще подчертае мистерията на външния вид. Интензивно оцветени с тъмно лилаво горни мигли е точно това, от което се нуждаете. При зелени очи се изисква топъл цвят на устните. Въпреки това, бъдете много внимателни с ярките тонове. Цветовете морков и тухла, неблагоприятно подчертават жълтеникавостта на зъбите.

Тази опция ще подхожда на красавици с кафяви очи: ултра-лека тонална основа, нежно бежово върху клепачите, бронзираща пудра върху скулите и ярко коралово или алено червило върху устните. Друга комбинация: сребристо-люлякови сенки (перлено-бежово-люляк-стомана) и  розово червило с люляк нюанс. Тази вариация е подходяща за светла кожа и кафяви очи.

Ако имате сини или сиви очи, използвайте своята черта, присъща на очите на хамелеона. За да направите очите ви да изглеждат небесносини, използвайте перлено сини палитри в комбинация с червило в естествени цветове.

Последно
Не пропускай