3 важни съвета от Ален Делон за запазване на вътрешната младост

Ален Делон е известен не само със зашеметяващата си външност и безспорен актьорски талант, но и с изключително твърдия си характер. Но той е строг и взискателен не само към другите, но и към себе си.

Ето ги трите правила от живота на Ален Делон, благодарение на които той успя да запази доброто настроение и вътрешната си младост. И това в зряла възраст е може би дори по-важно от поддържането на външна красота.

Не се фокусирайте върху моралните травми, а се научете да живеете с тях

„Ранен съм, като всички останали, но нямам право да се оплаквам от съдбата, създаден съм от рани и загуби, както много други хора в живота ми. Такъв е животът и може да бъде жесток. Казах същото и на сина ми Антъни. Но не бива да се оплакваме. “

Всеки човек придобива багаж от житейски опит с възрастта и това преживяване далеч не винаги е лесно и приятно. Самият Делон не е с никак лесна съдба: той е преминал през война в Индокитай, дълъг период на липса на пари в младостта си, преживял е три развода. Въпреки това актьорът вярва, че без значение колко наранявания има човек, трябва да продължи да върви напред, независимо от възрастта.

В резултат на това житейският опит, какъвто и да е той, формира личността на човека, закалява характера. Нищо не може да се направи за неприятните събития от миналото и не могат да се поучат всички загуби. Трябва да го приемете и да продължите напред.

Не се съобразявайте с другите хора

„Не флиртувам с никого и не се крия от никого. Аз съм това, което съм. Имате пълното право да ме приемете или да ме отхвърлите. Противно на това, което пишат за мен, аз съм много чувствителен и емоционален. Имам право да го направя “, каза Делон в интервю, когато беше на 42 години.

С възрастта актьорът разработи житейско правило: не приспособявайте поведението си към очакванията на другите хора. В същото време е важно да се разбере – и Делон подчертава това – когато човек остава себе си при всякакви обстоятелства, някои хора могат да се отвърнат от него. И това е нормално: никой не може да угоди на всички наведнъж и е безсмислено да се стремим към това.

За да се запази истински, е важно човек да създаде такъв кръг от приятели, който да го обича и подкрепя такъв, какъвто е.

Щастието е абсолютно относително понятие

„Щастието е абсолютно относително понятие. За болните щастието е в здравето. А на страхливеца му дай сълзи. За алжиреца, който троши камъни на строителна площадка, щастието може да се крие в това да стане Ален Делон и да притежава Ферари. Щастието е същата глупост като всичко останало на света. За мен щастието е в моментите. За миг съм щастлив. Тази вечер ще бъда щастлив, но не знам дали това ще продължи и утре.“

Много хора се стремят към щастие, но малцина могат да обяснят какво е то: това понятие е твърде абстрактно. Ален Делон изобщо не смята щастието за стабилно състояние – за него то е нещо спонтанно и мимолетно. И това може би е справедливо. Човек наистина не може да остане дълго време в абсолютно щастие, защото каквото и да постигне, той ще иска повече.

Преследването на абстрактно щастие е само разочароващо. Човек сякаш постига това, което иска, но пред него се отварят нови хоризонти или възникват внезапни проблеми – и щастието го няма. Ето защо е важно да се отнасяме към чувството на щастие като случайност, подарък на съдбата, който със сигурност няма да се задържи дълго време – но не и като цел.

За да не се изгуби в бездната на житейските страсти, Ален Делон избра следните принципи: не се отдавай на морални травми, не се приспособявай към другите, не се стреми към абстрактно щастие. Както всички принципи, те не са универсални, но в живота на големия актьор са работили перфектно – той все още е верен на себе си и млад по сърце.

Последно
Не пропускай