10 причини да посетите Мъртъл бийч

Мъртъл бийч е курортен град, който се простира по крайбрежието на Атлантическия Океан в американския щат Южна Каролина. Това място ще ви впечатли със спокойните пясъчни плажове и безбройните възможности за развлечение.

В летния сезон климатът през деня е топъл, а нощта влажен. Твърди се, че на това райско кътче на земята има за всекиго по нещо. Ето десет причини да посетите Мъртъл бийч, който има славата на една от най-хубавите туристически дестинации в света.

 1. Пленителни плажове

  Прекрасната плажна ивица на Мъртъл бийч ще ви плени с кристално белия пясък и наситено синята окенска вода. Дългите пясъчни плажове са обгърнати със спокойствие и невероятна природна красота. Ако видите предупредителни червени табели на брега, на които пише „Къпането е забранено“, значи океанската вода е бурна и големите приливни вълни, могат да привлекат опасни животни, но това се случва рядко. Така красивите плажове на Мъртъл бийч са и сигурно място за почивка.

 1. Умерен климат

  Благоприятните климатични условия позволяват през деня да хванете тен на топлото слънце, вечерта спокойно може да се разходите по брега на океана и след това да се наслаждавате на съня. Поради топлото време много често океанската вода се изпарява и се превръща в краткотраен дъжд, който освежава въздуха.

 2. Интернационална кухня

  Ресторантите предлагат разнообразна храна, която е част от интернационалната американска кухня. Менютата обхващат храни от бързите, но здравословни тост-сандичи с морски дарове до най-специфичните специалитети на мексиканската кухня като „Поло локо“, което означава лудо пиле и „Поло борачо“ преведено като пияно пиле.

 3. Урок по спорт

  На огромните зелени игрища за голф може да срещнете някое от известните лица от шоубизнеса. Ежедневните уроци по голф, сърфинг, плуване, риболов, гмуркане са хит през летния сезон в Мъртъл бийч. Дори и най-малките заведения разполагат със зала за билярд и боулинг.

 4. Възхитителна природа

  Най-чудните иглолистни растения и палми, по които катеричките скачат, са една от причините след дъждовна нощ да се събудите с усмивка. В Мъртъл бийч гъстата гора, дългите улици и високите хотелски сгради са подредени като под конец.

 5. Люлка на развлечения

  В Мъртъл бийч има цели квартали с барове, увеселителни паркове, грандиозни аквариуми, които са превърнали града в люлка на развлеченията.

  Ако не се страхувате, може да посетите някоя от т.н. „Къща на ужасите“ и да проверите колко дълго може да издържите в тъмнината с брашнени чудовища, змии, духове и скелети. Това удоволствие струва не повече от 10 долара. Ако не сте от хората, които обичат да влизат в хорър филми, по-добре нахранете плуващите патици с екзотични риби или пък отидете на кино.

 6. Прекалено гостоприемство

  Местните хора в Мъртъл бийч са прекалено гостоприемни. Ако наемете къща, съседите веднага ще ви поздравят и още първата вечер може да се окажете поканени на вечеря у тях. Дори в заведенията, в които бакшиша не е задължителен ще оставите повече пари за доброто обслужване.

 7. Удобно местоположение

  Мъртъл бийч разполага с малко летище, което позволява да отидете на екскурзия във всяка част на Америка. Малките самолети летят близо до земното кълбо, за да могат туристите да се наслаждават на гледката от високо над океана и различните населени места. Един час път със самолет ви дели от Вашингтон.

 8. Пазаруването с отстъпки

  В Мъртъл Бийч има няколко огромни търговски обекта, където с дни може да обикаляте магазините и да се възползвате от отстъпките, които предлагат при определена сума. Сувенирите и картичките с плажовете на Мъртъл бийч са сред задължителните покупки, защото ще ви топлят през студените дни.

 9. Ниски цени

  Може би изключително ниските цени ще ви накарат да посетите Мъртъл бийч, особено през май и септември, когато може да резервирате хотелска стая или къща на брега с огромни намаления.

Последно
Не пропускай