Зодиите, склонни към наднормено тегло и начини за справянето с него

Някои зодии трябва да обърнат специално внимание на диетата си и да отделят време за упражнения. Защото, ако се хранят нездравословно, могат да си навлекат проблеми с наднорменото тегло и оттам да последва влошаване на цялото здравословно състояние. Ето кои са те.

Телец

Телците водят класацията като фенове на сладкишите! Да, трудно е, но с малко повече усилия на волята те могат да се откажат от този „хранителен грях“. Представителите на тази зодия често хапват в движение. Самите те не забелязват как тровят тялото си с храни от „бързото хранене“, сладки и сухи неща.

Пристрастяването към висококалоричните храни се обръща срещу Телеца, награждавайки го с наднормено тегло. Освен това този знак изобщо не обича да се движи и да се занимава с физическа активност, което влошава нещата.

Лъв

Любителите на луксозния живот не са свикнали да си отказват от удоволствия. Не ги спира нито мнението на диетолозите, нито нещо друго. Лъвовете обичат обилната и вкусна храна. Ако искат да хапнат сочен джолан или шоколадова торта през нощта, правят го. Често те могат да ядат повече, отколкото им е необходимо. Особено, ако са под стрес или са депресирани.

С такава страст към храната не бива да се изненадвате от двойна брадичка или пълните бедра. Активният начин на живот ще ви спаси  – опитайте се да се движите повече, бягайте вечер или плувайте.

Рак

Ракът знае как точно да приготви най-вкусните домашни ястия. Винаги радват гостите си с щедро подредена трапеза, за да може и самият той да се нахрани добре. Ракът бавно опитва всяко приготвено ястие, за да прецени колко вкусно се е оказало този път. Докато се наслаждава на общуването с гостите, дори няма да забележи колко много е изял, което води до преяждане и наддаване на тегло.

За съжаление, много Раци предпочитат пасивния начин на живот. Ако не се погрижат за себе си навреме, те рискуват да се сдобият с излишни килограми за цял живот.

Стрелец

Храната за Стрелците е извинение да се справят с натрупаните проблеми. Представителите на този знак са склонни към наднормено тегло, защото така борят стреса  – хладилникът се превръща в основен утешител от всички проблеми. Обичат да ядат много и да ядат вкусно, не могат да подминат любимата си салата или десерт. Но дори и с излишни килограми, Стрелците остават уверени и оптимисти. Те имат силно желание за активен начин на живот. Следователно наднорменото тегло при тях има склонност да изчезва лесно и бързо.

Риби

Този знак трябва да се научи да контролира състоянието си. Склонни са да се потапят в своя свят, да анализират ситуации и да мислят дълго време. Твърде уязвимата душа на Рибите просто изисква заряд от „хормона на радостта“. Със сладките неща те лекуват душата си от тъга и се справят с трудностите.

Тези меланхолични натури са в състояние да седят дълго време на перваза на прозореца, да се възхищават на природата и бавно да отпиват кафе и да хапват сладкиши. Могат да преборят наднорменото тегло чрез дълги разходки, спорт или танци.

Последно
Не пропускай