Значението на девствеността в съвременното общество: Трябва ли булката да е девствена

Девствеността винаги е била от голямо значение в обществото. Именно поради тази причина родителите грижат за невинността на дъщерите си, защитавайки я с всичките средства.

В края на 19 век в Европа се появява феминистко движение. Любопитно е, че европейските жени са първите, които са се обявили срещу девствеността и невинността. Те не смятали за задължително запазването на девствеността до брака, като същевременно проповядвали свободата на интимните отношения между мъжа и жената.

В началото подобни възгледи не предизвикали голямо възхищение от обществото. Скептицизмът по този въпрос се запазил до средата на миналия век, когато вълната на сексуалната революция заля Европа.

Девствеността излиза от мода. Започна да се насърчава свободата в отношенията между противоположните полове. Тези, които остават целомъдрени, биват обект на подигравки. За да обобщим, през последните години отношението както към девствеността, така и към брака се промени драстично. Днес вече се смята за някаква аномалия да се ожениш за девственица.

Въпреки това, дори при такива промени, за много мъже въпросът за девствеността на бъдещата булка е решаващ. Има няколко причини, които предизвикват такова отношение от страна на представителите на силния пол. За някои мъже е от голямо значение той да е първият любовник в живота й. Психолозите смятат това за отклонение, но уви, това отношение е много често срещано. Има тип мъже, които не са сигурни в способностите си и се страхуват от конкуренцията. За тях е важен факторът неопитност у жената. С такъв спътник те се чувстват по-спокойни и по-удобни. В крайна сметка една девственица няма да може да ги сравнява с други мъже, които не е имала. И ще смята своя партньор в живота идеален във всяко отношение.

Друга причина за предпочитанието към девственици е чувството на ревност сред силния пол. Този тип се отличава с ревност към своите партньори в живота, ако някога са имали любовници. Затова те си представят девствена жена, която никога не е имала интимни отношения като идеалният вариант.

Въпреки че ревнивите хора са такива хора, че дори нямат нужда от причина. Ако такива хора не намерят причина в бившите любовници, тогава те определено ще измислят бъдещи или в крайна сметка просто ще предприемат превенция.

В днешно време девствеността не се цени много. Повечето момичета „губят девствеността си“, преди да достигнат пълнолетие. Тази ситуация тревожи много лекари и психолози.

Отношението към този въпрос е доста различно в азиатските страни. Често се разиграват истински драми за девствеността, което предизвиква голямо обществено вълнение. Понякога поради такива причини има битки, завършващи с убийства.

Трябва да се отбележи, че жените често биват убивани в такива страни заради измислени обвинения. Те стават жертви на слухове и спорове, разпространявани от техните недоброжелатели. Има случаи, когато преди брака момичетата са били обвинявани, че имат интимни отношения и дори такива са били отправяни от собствените им роднини. Защото девствеността се счита за предпоставка за създаване на семейство там.

Цивилизацията върви по своя път, превръщайки девствеността във вид бизнес. Не е необичайно да видите реклами, в които някоя млада девица продава невинността си на богат бизнесмен, определяйки солидна цена за това. Има такива, които, за да възстановят девствеността, прибягват до хирургическа интервенция, за да се оженят за милионер, който иска невинно момиче за жена.

Между другото, такива операции могат да се извършват няколко десетки пъти и жените не страдат от това. Вярно е, че цената на тази медицинска процедура е доста висока, но това едва ли е пречка за нежния пол.

В общи линии човечеството може да бъде разделено на два лагера – тези, които смятат девствеността за основна ценност и тези, които я възприемат като реликва, която трябва да бъде изхвърлена. Къде е истината? Вероятно някъде по средата.

Последно
Не пропускай