Зимни плодове, които ще ви помогнат да влезете във форма без фитнес или диети

693
във форма без фитнес или диети

Искате ли да отслабнете без диети? Тогава яжте тези плодове сутрин и като следобедна закуска и скоро ще сте изненадани от резултатите.

Грейпфрут

Както всички цитрусови плодове, той има високо съдържание на витамин С, поради което бързо разгражда телесните мазнини. Също така предотвратява и натрупването им там, където не са необходими. Грейпфрутът има добър ефект и върху храносмилането, като помага за усвояването на тежки храни. Той е незаменим за закуска, защото „стартира“ стомаха по-добре от всеки друг плод.

Киви

Зелените зеленчуци и плодове са най-добрите за отслабване. През зимата изборът им не е толкова голям, така че кивито става още по-ценно. Зеленият пигмент показва висока концентрация на естествени антиоксиданти, които ускоряват храносмилането и осигуряват енергия за деня. Кивито предпазва от натрупване на мазнини и съдържа минимум калории: идеално е за хапване през целия ден!

Ябълки

Поради високото съдържание на фибри в ябълките, както и ниското им съдържание на калории, те имат способността да засищат чувството на глад за часове. Същевременно  фруктозата премахва страстта към сладкишите, затова е точно това, от което се нуждаете, ако решите да се сбогувате с няколко килограма!

Нар

Нарът помага за извеждането на всички вредни вещества от тялото: плодът е наситен с естествени антиоксиданти, нормализира и ускорява храносмилането и премахва излишната течност. Ако се появи подуване на корема след празниците, спешно изяжте един нар. На сутринта ще се събудите напълно нови.

Райска ябълка

Райската ябълка е лидер сред зимните плодове по съдържание на протеини. Нуждаем се от него, за да изградим мускулна тъкан, която изгаря 9 пъти повече калории от мазнините. Освен това плодът задоволява отлично апетита, благодарение на стипчивия си вкус и действа ободряващо сутрин.

Поради високата концентрация на витамин В и С, може спокойно да замести кафето. Високото съдържание на йод пък също помага за нормализиране на щитовидната жлеза и хормоналните нива като цяло. Яжте райски ябълки и няма да имате отоци, нито ще наддавате на тегло.